Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

СТАН ВОДОПРОВІДНОЇ ВОДИ В ГРОМАДІ: РЕЗУЛЬТАТИ КОНТРОЛЮ

Дата: 15.07.2024 11:29
Кількість переглядів: 177

Фото без опису

   Контроль за якістю та безпечністю води питної, станом мереж та споруд водопостачання  - є одним із основних завдань Держпродспоживслужби. Наразі триває мораторій на проведення планових заходів державного нагляду, тому, враховуючи важливість питання забезпечення населення водою гарантованої якості, здійснено позапланову перевірку КП «Любешів-Комфорт-Сервіс», яке здійснює водопостачання селища Любешів за їх зверненням.

Під час перевірки здійснено відбір 12 проб води з джерел та мереж водопостачання для проведення  лабораторних досліджень за показниками епідемічної безпеки та санітарно- хімічними показниками.  Дослідження води проводились з джерел та мереж водопостачання по вулицях Паркова, Монастирська, Європейська, Сонячна, Незалежності, Шептицького селища Любешів. За всіма параметрами вода питна відповідає нормативам, визначеним Державними санітарними нормами та правилами «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної до споживання людиною». 

 

На території Любешівської територіальної громади знаходиться ще чотири сільських водопроводи в селах Березна Воля, Підкормілля, Деревок та Проходи контроль якості води з даних водопроводів не проводився, на даний час в них відсутній балансоутримувач. Щороку дані водопроводи обстежуються комісією Любешівської селищної ради з участю фахівців Держпродспоживслужби.

 

       На сьогодні, на жаль, тільки третина населення користується питною водою з централізованих водопроводів. Набуло популярності  влаштування так званих локальних свердловин біля приватних осель. Та хочемо застерегти, що такого типу джерела водопостачання живляться з поверхневого водоносного горизонту, при їх облаштуванні необхідно враховувати особливості ландшафту, щоб місце свердловини не підтоплювалось та не скопичувались талі чи дощові води, а в радіусі 20 метрів були відсутні джерела забруднення (надвірні вбиральні, накопичення гною, каналізаційні септики чи малі очисні споруди, складання гною від тварин, компостні ями).

 

Обовязково необхідно здійснювати попередній (перед використанням) та періодичний контроль води питної облаштованих свердловин, інакше є великий ризик отримати мікробне та паразитологічне інфікування, отруєння нітратами та іншими токсичними речовинами. При можливості обирати - обовязково надавайте перевагу воді питній з централізованих мереж.

 

                                                                                Камінь – Каширське районне управління Головного управління

Держпродспоживслужби у Волинській області

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь