Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

У РАЙОНІ ЗАФІКСОВАНИЙ ВИПАДОК АФРИКАНСЬКОЇ ЧУМИ СВИНЕЙ

Дата: 26.06.2024 16:41
Кількість переглядів: 86

Фото без опису

Сьогодні, 26 червня 2024 року, начальниця районної військової адміністрації Ольга Ващук оперативно скликала засідання протиепізоотичної комісії з метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху захворювання.

З-поміж основного – затвердження відповідного плану заходів, визначення меж епізоотичного осередку, зон захисту та нагляду.

На засідання прибув начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Анатолій Тимофіюк. Очільник районного управління Анатолій Неродик поінформував про стан справ:

– Учора, 25 червня, на території Борового лісництва «Городоцького лісового господарства» зафіксували загибель дикого кабана. На місце виїхала комісія у складі фахівців ветеринарної медицини, які відібрали зразки для лабораторного дослідження, після чого провели дезінфекційні заходи. Відповідно до експертного висновку Волинської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, на основі проби патологічного матеріалу встановлений діагноз – африканська чума свиней.

Відтак, епізоотичне вогнище – територія Борового лісництва визнана неблагополучним пунктом, а навколо нього, в радіусі до 3 км, встановлена зона захисту. Окрім цього, села Троянівка та Майдан Маневицької громади ввійшли в зону спостереження (радіус – до 10 км від зовнішніх меж зони захисту).

– Користувачі мисливських угідь досліджують території на предмет виявлення хворих і загиблих тварин. Станом на сьогодні про такі факти не повідомляли. Моніторинг проводять не тільки в дикій фауні, але й у приватному секторі шляхом подвірного обстеження свинопоголів’я. Посилюємо увагу на питанні реалізації продукції тваринного походження, – додав Анатолій Спиридонович.

Своєю чергою, керівництво вищезгаданого лісового відомства запевнило, що ситуація – на контролі, адже попередньо здійснені всі рекомендовані заходи.

За результатами засідання, члени комісії схвалили план із локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми свиней. Після виконання комплексу ветеринарно-санітарних рекомендацій карантинні обмеження знімуть, але не раніше, ніж через 40 діб.

Довідково:

Африканська чума свиней – вірусна хвороба свиней (диких і свійських), яка проявляється гарячкою, синюшністю шкіри та поширеними крововиливами внутрішніх органів. Недуга належить до списку A згідно з Міжнародною класифікацією заразних хвороб тварин. Людям ця недуга не загрожує.

 

Відділ гуманітарної політики та інформаційної

діяльності Камінь-Каширської райдержадміністрації



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь