A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ГО «ОБ’ЄДНАННЯ МАТЕРІВ І ДРУЖИН ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ» ЗАКЛИКАЄ ГУРТУВАТИСЬ

Дата: 23.04.2024 15:01
Кількість переглядів: 324

Фото без опису

 

Нещодавно у Любешівській селищній раді пройшла зустріч ВОГО «Об’єднання матерів і дружин захисників України» у Волинській  області з родичами загиблих, полонених, зниклих безвісти воїнів громади за участю керівництва селищної ради, її структурних підрозділів та окремих установ, які проводять діяльність на території громади.

«Головними напрямками зазначеної організації є психологічна підтримка жінок, гуртування навколо вирішення спільних проблем, організація заходів вшанування пам’яті полеглих воїнів, а також заходи, спрямовані на психологічну реабілітацію та адаптацію родин загиблих захисників, полонених та безвісти зниклих», - зазначила очільниця громадської організації Катерина Свищ та закликала гуртуватись і об’єднуватись, щоб спільно вирішувати проблеми та комунікувати з владою.

Зустріч проходила у форматі діалогу, де кожен бажаючий зміг висловитись, послухати та почути відповідь на поставлене запитання. Спочатку селищний голова Олег Кух розповів про соціальні гарантії для родин загиблих захисників, передбачені  програмою соціального захисту населення, яка діє в Любешівській селищній раді, та «єдине вікно» послуг для ветеранів, яке функціонує у Дія.Центрі. Окрім того, очільник громади наголосив на першочерговості в обслуговуванні військових та членів родин зі статусом і  зазначив, що в подальшому планується ввести у селищній раді посаду «помічника ветерана» - людини, яка займатиметься консультацією та вирішенням  питань і потреб військовослужбовців.

Потому обговорили актуальні питання щодо соціального та юридичного захисту родин військовослужбовців, які постраждали від російсько-української війни. Зокрема, надання послуг в громаді, оздоровлення дітей загиблих. Говорили й про те, що нагального вирішення потребує  питання щодо  нотаріальної діяльності в громаді. На неналежну роботу нотаріальної контори скаржаться чимало жителів громади, в тому числі й військовослужбовці та ветерани. Прозвучала пропозиція щодо впровадження «ветеранського дня» у нотаріальній конторі, аби військовослужбовці змогли скористатися своїм правом та мати можливість отримати нотаріальні послуги безпосередньо у громаді.  Окремо обговорили питання роботи  з людьми в  ТЦК та СП, організацію поховань загиблих військовослужбовців.

Йшлося й про забезпечення твердим паливом, адже пільгова категорія жителів, які сьогодні претендують на допомогу у вигляді твердого палива, досить чисельна і всіх забезпечити немає можливості. Однак є певні домовленості селищної ради з лісогосподарським підприємством щодо надання такої допомоги родинам загиблих Героїв, які цього потребують. Відповідей щодо надання додаткової підтримки від міжнародних організацій населенню на придбання твердого палива  отримати не вдалося, оскільки це питання не в компетенції селищної ради, а посадовці Пенсійного фонду на зустріч прийти не погодилися.

Представники медичних установ розповіли про перелік послуг, які надаються у медичних закладах громади. Сьогодні лікарня працює згідно підписаних договорів з НСЗУ за відповідними пакетами медичних гарантій, які надаються населенню за рахунок фінансування НСЗУ, тобто безкоштовно. Обстеження, які проводять приватні лабораторії, є платними, - наголосив Андрій Гук, заступник директора Багатопрофільної лікарні.

В свою чергу Олег Кух висловив сподівання, що до кінця року в лікарні з’явиться апарат комп’ютерної томографії, це значно покращить рівень надання медичних послуг населенню.  Водночас учасники зустрічі порушили й питання позачерговості в обслуговуванні  військовослужбовців та їх сімей. Керівництво медзакладів пообіцяли їх вирішити. Оскільки це питання є актуальним і на рівні обласних медичних установ, воно перебуває на опрацюванні й  представників ГО «Об’єднання матерів і дружин захисників України».   

За словами селищного голови, Любешівська громада була і є на сьогодні дотаційною, з дуже низьким рівнем доходів. А тому можливість збільшувати соціальні гарантії за рахунок місцевого бюджету обмежена. Враховуючи те, що в країні йде війна, пріоритетним є спрямування коштів на виконання завдань щодо відсічі збройної агресії, забезпечення недоторканості державного кордону. Відтак з початку повномасштабного вторгнення Любешівською селищною радою на виконання зазначених цілей спрямовано  понад 25 мільйонів гривень і робота  в цьому напрямку продовжується.

У підсумку очільниця громадської організації Катерина Свищ зазначила, що важливим аспектом цієї зустрічі було не лише прийняття конкретних рішень чи вирішення проблемних питань,  але й саме спілкування з родинами та підтримка тих, хто втратив своїх близьких у цій жорстокій війні. 

 

 

 

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь