A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ОЛЕГ КУХ ВЗЯВ УЧАСТЬ У КОНГРЕСІ МІСЦЕВИХ ТА РЕГІОНАЛЬНИХ ВЛАД ПРИ ПРЕЗИДЕНТОВІ УКРАЇНИ

Дата: 13.04.2024 17:59
Кількість переглядів: 175

Фото без опису

Учора, 12 квітня, селищний голова Олег Кух перебував з робочою поїздкою у Чернівцях, де взяв участь у  Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Очолив Конгрес Володимир Зеленський. Загалом до засідання долучилися понад 1,8 тисяч учасників.  В офлайн-режимі участь взяли  члени Президії Конгресу, начальники ОВА, 14 міських голів обласних центрів та 78 очільників міст, сіл і селищ,  народні депутати, представників дипломатичного корпусу та інші.

Зокрема, обговорювали питання енергетики, посилення оборони та підтримки військових.

Під час виступу на початку засідання Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україна зараз перебуває на особливому етапі, який супроводжується низкою загроз. Вони пов’язані, зокрема, із гальмуванням частини підтрмки від іноземних партнерів, а також посиленням атак росії на енергетичну інфраструктуру країни. Президент закликав максимально комунікувати всім і на всіх рівнях із нашими партнерами, зокрема між громадами, щоб увага світу до України зберігалася.

«Уже зараз на всіх рівнях маємо готуватися до наступного опалювального сезону: і громади, і урядовці, і відповідні наші енергетичні компанії», – наголосив глава держави.

За словами Дениса Шмигаля, наразі усі зусилля спрямовані на швидкий ремонт і відновлення об’єктів генерації, децентралізацію енергосистеми, залучення партнерів до допомоги енергосектору. В Україні вже є понад 120 малих когенераційних установок, які виробляють водночас електрику й тепло. Але такої кількості систем Україні недостатньо. Крім того, Кабінет Міністрів ухвалив рішення профінансувати закупівлю засобів РЕБ для об’єктів критичної інфраструктури. На будівництво оборонних рубежів уряд додатково виділив 3,9 млрд грн.

Представники Сил безпеки й оборони доповіли щодо протидії загрозам безпеці та державності в умовах воєнного стану.

Ще один пріоритет, який обговорили,  – підтримка українського виробника. За ініціативи Президента заснована платформа «Зроблено в Україні». Це питання економічного розвитку держави, створення нових робочих місць, збільшення фінансових можливостей для відновлення.

Окрім того,  увага акцентувалася й на посиленні співпраці з міжнародними партнерами та більш активному залученні до них громад.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь