A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

У ЛЮБЕШОВІ ОБГОВОРИЛИ ЗМІНИ ДО ПРАВИЛ ПРИКОРДОННОГО РЕЖИМУ

Дата: 26.03.2024 13:58
Кількість переглядів: 227

Фото без опису

Сьогодні, 26 березня 2024 року, у Любешівській селищній раді обговорили нововведення щодо правил прикордонного режиму в межах району, позаяк Уряд постановою № 1292 від 7 грудня 2023-го вніс зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 року № 1147 «Про прикордонний режим».

Серед присутніх – прикордонники, зокрема представники 6-го прикордонного Волинського загону, керівники органів місцевого самоврядування, військові, правоохоронці, працівники ДСНС, СБУ, інших установ та організацій.

Нарада відбулася за участю начальниці районної військової адміністрації Ольга Ващук.

За словами охоронців держрубежу, зміни передбачають обмеження у вільному в’їзді, перебуванні, проживанні, провадженні робіт й пересуванні осіб у прикордонній смузі. Це – ділянка місцевості завширшки 5 кілометрів від лінії державного кордону.

Обмеження полягають в отриманні дозволу, який надає відповідний орган Державної прикордонної служби України (надалі – ДПУ). Цей механізм передбачений розділом «Порядок видачі дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу» та стосується як фізичних, так і юридичних осіб.

Орган ДПУ не пізніше десяти робочих днів із дня надходження звернення про надання/визнання недійсним дозволу та документів, що додаються до нього (перелік передбачений прийнятими змінами), приймає рішення про надання дозволу, про відмову в наданні дозволу або про визнання наданого дозволу недійсним.

Окремо визначено категорію тих, кому такі дозволи отримувати не потрібно.

Крім цього, Урядом установлено спеціальний прикордонний режим і заборонено вільний в’їзд, перебування, проживання, пересування осіб і провадження робіт, не пов’язаних з обороною чи охороною державного кордону, в межах земельних ділянок шириною 30-50 метрів уздовж лінії державного кордону на суші, по берегу української частини прикордонної річки, озера або іншої водойми, а вздовж лінії державного кордону України з російською федерацією і республікою білорусь – шириною до 2 кілометрів, які надано в постійне користування військовим частинам Державної прикордонної служби для будівництва, облаштування та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій.

Детально обговоривши пропозиції щодо виконання законодавчих вимог, присутні сфокусували увагу на питанні укріплення кордону.

– З усього, що стосується прикордонного режиму, громадяни можуть звернутися безпосередньо до підрозділів ДПУ, які виконують завдання на визначених ділянках. Зважаючи на безпекову ситуацію і реалії сьогодення, важливо дотримуватися вимог законодавства згідно з цією зоною відповідальності, – резюмувала начальниця районної військової адміністрації Ольга Ващук.

Ознайомитися з постановою КМУ № 1292 можна за покликанням: https://is.gd/5iLJvO.

Детальніше – в інфографіці.

За інформацією Державної прикордонної служби України



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь