Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

НА ЛЮБЕШІВЩИНІ СТАРТУВАВ ПРОЄКТ «СЕСТРА МЕДИЧНА ГРОМАДИ»

Дата: 21.11.2023 16:15
Кількість переглядів: 779

Фото без опису

Любешівську громаду було відібрано для участі в пілотному проєкті «Сестра медична громади».

Сьогодні в рамках реалізації вищевказаного проєкту очільник громади Олег Кух взяв участь у роботі «круглого столу». Захід відбувся на базі Центру первинної медико-санітарної допомоги у форматі дослідження та невимушеній атмосфері спілкування.

Серед учасників - директорка Центру розвитку медсестринства Міністерства охорони здоров’я Катерина Балабанова та національна консультантка з Медсестринства та акушерства офісу ВООЗ в Україні Павліна Гук. Цільова аудиторія - медпрацівники первинки.

Діалог був досить конструктивним, адже даний захід став місцем обміну різними думками і обговоренням  проблем та  викликів, з якими доводиться стикатися медичним сестрам  щодня у своїх населених пунктах. Серед ключових: доступність автобусного сполучення, надання якісних медичних послуг, утримання сільських медичних установ та інше.

Окрім того, селищний голова Олег Кух порушив перед представниками головного органу охорони здоров’я держави та ВООЗ питання щодо застосування коефіцієнту оплати послуг так званих «пакетів здоров’я». За його переконанням, на специфіку окремих сільських територій, як і гірських районів, має бути застосований корегувальний коефіцієнт щодо оплати гарантованого пакету медичних послуг в первинній ланці. Адже ефективність роботи медичного працівника безпосередньо пов’язана з рівнем заробітної плати. З прийняттям відповідних розпорядчих документів щодо встановлення мінімальних рівнів оплати праці адміністрація ЦПМСД вимушена приймати певні міри, аби вкластись у пакет медичних послуг, гарантованих державою, та забезпечити оплату праці медиків. А відтак тримати баланс між збереженням/скороченням медперсоналу та забезпеченням медичних послуг і гарантій.

Разом з тим очільник громади висловив готовність впроваджувати новацію та продовжити подальшу співпрацю у реалізації експериментального проєкту, який посилить роль медичної сестри в громаді.

До відома:

На Волині, за словами голови Волинської обласної ради Григорія Недопада, для реалізації пілоту було обрано три громади: Любешівську, Ратнівську та Камінь-Каширську. Новація націлена на підвищення якості надання медичних послуг мешканцям територій з населеними пунктами, які значно віддалені від центрів первинної медичної допомоги. Суть проєкту – у підготовці для таких громад сімейних медсестер з додатковими компетенціями та повноваженнями, завдяки яким жителі могли б отримувати великий перелік медичних послуг без потреби долати довгу дорогу до амбулаторій.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь