Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

У ЛЮБЕШІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ВІДБУЛАСЯ КОЛЕГІЯ ОСВІТЯН

Дата: 31.08.2023 16:22
Кількість переглядів: 1007

Фото без опису

30 серпня   у Любешівській селищній раді відбулося розширене засідання колегії відділу освіти при Управлінні гуманітарної політики. Традиційно освітяни підвели  підсумки навчального року, що минув, і окреслили завдання на прийдешній навчальний рік, який відбуватиметься  в офлайн-форматі.

На порядку денному колегії розглянули  питання, які стосувалися  результатів роботи освітньої галузі за минулий рік, пріоритетних напрямків розвитку закладів освіти у 2023/2024 навчальному  році в умовах воєнного стану, дотримання керівниками вимог чинного законодавства щодо  створення в закладах загальної середньої та дошкільної освіти безпечного освітнього середовища, забезпечення дотримання вимог охорони дитинства, охорони праці та вимог техніки безпеки, інше.

За словами заступника начальника управління–начальника відділу освіти Василя Куха, чисельність учнів, які розпочали навчання в 2022/2023 н.р., становила  - 4931  здобувач освіти. Аналізуючи результати роботи освітньої галузі за минулий рік, керівник зауважив, що, незважаючи на виклики часу –воєнний стан, педагогічні колективи забезпечили хороші показники у навчальних та творчих досягненнях учнів і результативність участі педагогів у фахових конкурсах. Серед найбільш проблемних питань – неможливість очного навчання через відсутність найпростіших укриттів, тенденція до зменшення кількості дітей дошкільного віку в межах громади, що призведе до зменшення кількості груп у закладах дошкільної освіти, а відтак і  до вивільнення працівників.

Станом на 1 січня 2023 року у закладах освіти нашої  громади працювало 906  педагогічних працівників. За даними ЗЗСО станом на 05.09. 2022 року 8 педагогічних працівників працювали за кордоном, на червень цифра зменшилася до 6 осіб.  В цілому заклади  освіти у 2022/2023 н.р. були забезпечені  кадрами, однак ситуація на даний час по окремих школах є проблемною через звільнення працівників.

На сьогоднішній день пріоритетним в організації освітнього процесу є створення безпечного освітнього середовища. А тому значна увага роботи колегії була зосереджена на питаннях відновлення освітнього процесу та стану готовності захисних споруд у навчальних закладах. Варто зауважити що у 25-ти закладах загальної середньої освіти  навчальний процес планується розпочати в режимі офлайн, 4 початкові школи наразі будуть навчатися в дистанційному форматі. 

По завершенню колегії перед освітянами виступив очільник громади Олег Кух. Він охарактеризував стан готовності захисних споруд  у навчальних закладах,  та надав роз’яснення щодо результатів  включення до фонду захисних споруд цивільного захисту найпростіших укриттів закладів освіти громади. А також побажав усім учасникам освітнього процесу миру, перемоги та безперешкодного, успішного  навчального року. Окремо привітав директора ЗЗСО «Березновільська гімназія» Любов Зімич з нагородою Міністерства освіти і науки України.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь