Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

РОЗ’ЯСНЕННЯ ПРО «АРХЕОЛОГІЧНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ» НА ТЕРИТОРІЇ ЛЮБЕШІВСЬКОЇ ГРОМАДИ

Дата: 26.06.2023 17:26
Кількість переглядів: 1723

Фото без опису

 

Надаємо роз'яснення, чому Любешівська селищна рада виділила на «археологічні дослідження»  майже 100 тисяч гривень....

У 2021 році Любешівська селищна рада розпочала роботу над розробкою нового Генерального плану селища Любешів, так як попередній генплан втратив свою актуальність, адже був розроблений ще у 1975 році.

До відома: Генеральний план селища Любешів – це  містобудівна документація, що визначає принципові вирішення розвитку, планування, забудову та інше використання території населеного пункту. Генплан населеного пункту розробляється та затверджується в інтересах нашої  громади з урахуванням усіх державних вимог.  

 Для населених пунктів, занесених до Списку історичних населених місць України, в межах визначених історичних ареалів у складі генерального плану населеного пункту визначаються режими регулювання забудови та розробляється історико-архітектурний опорний план, в якому зазначається інформація про об’єкти культурної спадщини.

Оскільки наше селище Любешів віднесене до Списку історичних населених місць України (затверджено Постановою Кабінету Міністрів України №878 від 26.07.2001р.), то, відповідно до чинного законодавства,  Порядок розробки даної містобудівної документації включає додатково ще й розробку Історико-архітектурного опорого плану. Що було попередньо й зроблено.

 

Історико-архітектурний опорний план був надісланий на погодження до Управління культури  з питань релігії та національностей Волинської ОДА.  В  березні поточного року на засіданні Консультативної  ради з питань охорони культурної спадщини ради, відповідно до Протоколу № 1, він був схвалений, але з умовою доопрацювання зони археологічного культурного шару. Право на проведення наукових досліджень археологічної спадщини надається виключно археологам та  здійснюється за дозволом, виданим центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони культурної спадщини.  

 

Тому селищна рада і звернулась з відповідним замовленням щодо виконання археологічних досліджень (вишукування)-(встановлення територій  пам’яток археології, об’єктів археології, зон розповсюдження археологічного культурного шару І-ІІ категорії) на території селища Любешів до Державного підприємства «Науково-дослідний центр «Охоронна археологічна служба України» Інституту археології НАН України.

 

Звертаємо вашу увагу, що виконання таких послуг є вартісними і регулюються нормами законодавства України, а тому Любешівською селищною радою було укладено договір з вищезазначеним підприємством на суму 99933,43 грн.

Виготовлення даної документації забезпечить виконання норм чинного законодавства щодо розроблення Генерального плану смт Любешів.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь