Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

НА КОМІСІЇ ТЕБ та НС ОБГОВОРИЛИ БЕЗПЕКУ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ, СТАН ТА ОБЛАШТУВАННЯ УКРИТТІВ

Дата: 14.06.2023 20:26
Кількість переглядів: 1899

Фото без опису

В пріоритеті серед першочергових завдань Любешівської селищної ради - поновлення навчального процесу в закладах освіти в очному або змішаному режимах з дотриманням усіх безпекових умов. 

Сьогодні, 14 червня 2023 року, на базі одного з навчальних закладів Любешівської територіальної громади відбулося виїзне засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У фокусі уваги - питання функціонування споруд цивільного захисту та укриттів.

У засіданні взяли участь представники Головного управління ДСНС у Волинській області: Василь Оліферчук – заступник начальника та Олег Цимбала – начальник відділу організації заходів цивільного захисту. Зокрема, в онлайн-форматі – керівники органів місцевого самоврядування, установ та організацій, представники військових і силових структур. Провела засідання начальниця районної військової адміністрації Ольга Ващук.

– Загроза може очікувати будь-якої миті, як і підступний удар ворога. Про це свідчать трагічні, руйнівні наслідки ракетних атак, здійснені протягом останніх днів. Тому варто максимально подбати про безпеку, а насамперед – освітнього простору, – наголосила очільниця виконавчої гілки влади та звернула увагу  на забезпеченні цілодобового доступу до споруд цивільного захисту незалежно від форми власності (комунальної, приватної чи державної).

В розрізі розгляду даних питань, Любешівський селищний голова Олег Кух зазначив, що в тих освітніх установах, де рівень ґрунтових вод не дозволяє провести облаштування сховища, віднайшли альтернативу – підсилення будівлі несучими конструкціями, які відповідають законодавчим вимогам щодо найпростіших укриттів. Фахівці, в свою чергу, вказали на технічні питання, над якими потрібно попрацювати, аби навчальний процес розпочався в очному режимі.

З-поміж усього, розглянули  й питання готовності водних об’єктів до літнього відпочинкового періоду. В районі для цих потреб визначений пляж Сонячний (Любешівська ТГ). Однак кількість таких водойм може збільшитися у випадку відповідного звернення.

- Сьогоднішнє засідання комісії ТЕБ та НС присвячене безпековій темі. Щодо укриттів: обговорення виявлених недоліків і встановлення термінів їх усунення. За словами представників рейдових груп, з усіма балансоутримувачами та відповідальними особами провели роз’яснювальну роботу. Співпраця налагоджена, все враховано. Сподіваємося на оперативну реакцію, – резюмувала Ольга Ващук.

За інформацією Камінь-Каширської РВА



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь