A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ОЛЕГ КУХ ЗУСТРІВСЯ З РОДИНАМИ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ

Дата: 26.04.2023 11:08
Кількість переглядів: 2275

 

Фото без опису

Учора, 25 квітня,  відбулася зустріч селищного  голови Олега Куха з родинами полеглих Героїв у російсько-українській війні.

Звертаючись до присутніх, очільник громади зазначив, що для кожної сім’ї надзвичайно тяжко прийняти загибель рідної людини,  пережити біль втрати та знайти сили жити далі у новій реальності. В жодному разі такі сім’ї не повинні залишатися зі своїми проблемами сам на сам. А тому хотів би посилити діалог, співпрацю і знайти взаєморозуміння у вирішенні питань, які турбують родини загиблих чи зниклих безвісти військовослужбовців.

В процесі зустрічі жінки поділилися наболілим, адже і досі ряд питань, пов’язаних з мобілізацією їхніх рідних, лишаються без відповіді. В свою чергу Олег Кух пообіцяв всіляко сприяти і допомагати, на скільки це можливо, аби кожне звернення не залишилось без розгляду та вирішення.

Потому перейшли до питання вшанування пам’яті наших земляків, які віддали життя за Україну. Рідні загиблих одностайно зійшлись на думці, що споруда вшанування буде тимчасова. Адже, як пояснив Олег Іванович, рішення про реконструкцію «Алеї пам’яті» вже прийнято і буде реалізовано після закінчення війни. Будуть залучені відповідні фахівці, проектанти та розроблено проєкт пам’ятних стел загиблих Героїв в російсько-українській війні починаючи з 2014 року. Все це буде обов’язково узгоджено з родинами загиблих та з обласною комісією у справах увічнення пам'яті жертв війни та політичних репресій.

Відтак було заслухано пропозиції як від селищної ради, так і від родин загиблих. Розглянуто варіанти встановлення спільної стели, окремих банерів та пам’ятної дошки. З цього приводу думки у присутніх спочатку розділились: окремі родичі загиблих  підтримали варіант спільної споруди для всіх полеглих у війні, а це – 41 захисник нашої громади, інші схилялися до думки про  встановлення банерів для кожного окремо полеглого Героя. В результаті прийнято рішення щодо встановлення спільної споруди з фотографіями усіх полеглих Героїв на центральній площі селища.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь