Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

СКАЖІТЬ «НІ» ШТУЧНИМ КВІТАМ НА КЛАДОВИЩАХ

Дата: 12.04.2023 14:02
Кількість переглядів: 1149

Фото без опису

Чим ближче до Великодня, тим активніше розгортається торгівля пластиковими квітами та букетами. Наші жителі громади уже звикли приносити на кладовище штучні квіти.

На жаль, мало хто замислюється, що вони є дуже шкідливими не тільки для природи, але  і для людей. Ці вироби починають шкодити екології вже з етапу виготовлення сировини для них, адже для цього використовують нафтопродукти. При утилізації штучних квітів виділяються численні токсичні речовини, зокрема діоксини. Крім того, хімічні речовини, які виділяються при розкладанні пластику, потрапляють у підземні води. Закопувати їх теж немає сенсу, бо вони не гниють. Навіть пластикові пляшки становлять меншу загрозу, оскільки можуть піддаватися переробці. А ось штучні квіти – ні. Спалення таких квітів забруднює повітря токсинами і тим ми дихаємо. А це пряма загроза здоров’ю, особливо такі викиди сприяють виникненню онкологічних захворювань.

Років 25-30 тому ніхто не прикрашав могили пластиковими букетами. Традиційно йшли до померлих з живими квітами, пасочками та крашанками.

Відмовитися від пластикових квітів на кладовищах закликають і церкви різних конфесій, наголошуючи, що вони не мають нічого спільного з християнською вірою і не допоможуть спочилому в осягненні Царства Небесного. Душі померлих не потребують матеріального вшанування. Єдине, що їм потрібно – це наша молитва.

Закликаємо жителів громади відмовитися від практики прикрашати могили рідних штучними квітами,  які забруднюють довкілля та наносять шкоду живим.

Пам’ятаймо, що  вшанування  померлих виявляється не у найбільшому та найяскравішому штучному букеті, який є екологічним лихом, а у спогадах про життя людини та у молитвах про неї.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь