A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ДО УВАГИ БАТЬКІВ! НЕБЕЗПЕЧНИЙ «ПВК РЕДАН»

Дата: 02.03.2023 20:31
Кількість переглядів: 1514

Фото без опису

 

«ПВК Редан» - це агресивний російський рух, що проник в Україну під виглядом флешмобу і збурює українських підлітків до масових бійок.

Цей флешмоб штучно запустили кремлівські політтехнологи до річниці вторгнення в Україну, щоб відвернути увагу від провалів росії і водночас спробувати контролювати молодь.

Про це повідомляє  Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Починаючи з 23 лютого у групах російської соцмережі «Вконтакте» почалася спам-розсилка з однаковим повідомленням, яка запустила флешмоб. Так само поширювався заклик до противників «ПВК Редан» приходити з ними битися.

Цей флешмоб РФ використовує, щоб стверджувати, ніби Україна та росія – єдиний простір, адже молодь всюди поводить себе однаково.  Його  запустили на річницю повномасштабної війни. Таким чином Кремль міг намагатися відвернути увагу від незручного для себе факту про провал бліцкригу. Крім цього, так Росія пробує контролювати молодь.

Провокування конфліктів і масових бійок між підлітками — таку мету ставлять перед собою організатори зібрань молоді, — повідомляється  на офіційному веб-порталі Нацполіції України.

Молоді люди також називають себе "павуками", зображення яких з цифрою 4 носять на одязі. Підлітки вважають себе "неформалами", і стверджують, що не мають жодного стосунку до військових формувань, а "ПВК" (за аналогією з сумнозвісним "ПВК "Вагнер" Пригожина) назвалися "по приколу".

Появу субкультури пов'язують з японським аніме-серіалом "Hunter x Hunter", у якому є бандитське угрупування під назвою "Геней Рьодан", символом якого був павук і цифра 4. Також "редани" можуть носити картаті штани, надають перевагу чорному одягу. 

27 лютого у Києві, Харкові, Львові, Житомирі, Івано-Франківську та інших містах групи підлітків, які зараховують себе до російської субкультури "ПВК Редан", збирались для масових бійок. 28 лютого Нацполіція повідомила, що загалом протягом двох днів у різних регіонах держави відбулося близько 30 зібрань молоді.

За словами начальника управління ювенальної превенції Національної поліції України Василя Богдана, у межах справи "реданів" до управлінь та відділів поліції запросили понад 700 осіб. Більшість із них – це неповнолітні.

Загалом поліція заблокувала в соцмережах близько 20 каналів та груп, які були створені для "розкручування" молодіжного руху "ПВК Редан" в Україні.

Аби не дати ворогу успішно провести свою ІПСО,  застерігайте дітей від необдуманих вчинків. Будьте  друзями своїм  дітям, проводьте з ними більше часу, підтримуйте їх, цікавтеся з ким вони спілкуються і як проводять дозвілля. Поясніть їм наскільки небезпечні флешмоби такого роду. Як вони можуть зашкодити дитині та іншим людям.

Якщо підліток проявляє агресію, або ж має прильність до цієї субкультури, то можна спробувати звернутись до дитячого психолога.

Водночас не варто поспішати забороняти дитині дивитись аніме, оскільки японська анімація є певним видом мистецтва. Тож варто, хіба що поцікавитись, про що розповідається в історії. Певна зацікавленість у захопленнях підлітка може навіть трохи зблизити батьків з дитиною.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь