A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ДО УВАГИ УСІХ СПОЖИВАЧІВ ЕЛЕКТРИЧНОЇ ЕНЕРГІЇ

Дата: 24.02.2023 16:41
Кількість переглядів: 1748

Фото без опису

З метою виконання Законів України «Про ринок електричної енергії», «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об’єктів”, постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2022 року №1455 «Про затвердження Правил охорони електричних мереж», а також з метою підвищення надійності електропостачання, дотримання вимог техніки безпеки у межах охоронних зон повітряних і кабельних ліній електропередачі, зменшення збитків від стихійних явищ та усунення порушень законодавства в галузі енергетики Любешівська селищна рада інформує фізичних та юридичних осіб про наступне.

Юридичні або фізичні особи/фізичні особи — підприємці, яким надано у власність, постійне або тимчасове користування земельні ділянки, де розміщуються об’єкти передачі електричної енергії, зобов’язані вживати належних заходів для збереження зазначених об’єктів, а саме:

  • утримання в стані пожежної безпеки земельних ділянок, своєчасне прибирання соломи, сміття, сухого бур’яну, сухого очерету, заорювання стерні.

Уздовж повітряних ліній електропередачі і за периметром трансформаторних підстанцій, споруд (опор), розподільних пунктів та пристроїв, призначених для передачі та розподілу електричної енергії, які розташовуються на земельних лісових ділянках або на земельних ділянках, зайнятих зеленими насадженнями у межах населених пунктів, іншими багаторічними насадженнями (далі — лісові ділянки та інші багаторічні насадження), повинні бути прокладені просіки та улаштовані проїзди до споруд (опор) ліній електропередачі.

У садах та на землях, зайнятих іншими  багаторічними насадженнями з перспективною висотою порід до 4 метрів, улаштовується лише проїзд до споруд (опор).

Юридичні та фізичні особи/фізичні особи — підприємці, яким надано у власність або в користування землі лісогосподарського призначення, де розміщуються об’єкти передачі електричної енергії, повинні разом з власниками електричних мереж утримувати просіки в стані пожежної безпеки.

У межах охоронних зон об’єктів енергетики додатково до обмежень, встановлених статтею 32 Закону України «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об’єктів», забороняється:

  • складати сміття, здійснювати підпал стерні, очерету та бур’яну;
  • виконувати будівельні роботи та зводити об’єкти будівництва будь-якого призначення;

В охоронних зонах кабельних ліній електропередачі власникам і користувачам земельних ділянок, фізичним і юридичним особам забороняється:

  • саджати дерева та кущі;
  • зводити будинки, споруди будь-якого призначення;
  • виконувати роботи із застосуванням ударних механізмів, скидати вантажі масою понад п’ять тонн;
  • зливати їдкі і такі, що спричиняють корозію, речовини, пально-мастильні матеріали.

У березні-травні настає пожежонебезпечний період, але саме в цей період люди полюбляють масово спалювати суху траву, очерет, гілля. А це може призвести до утворення низових пожеж та вимкнення ліній електропередачі через іонізоване повітря.

Відповідальність юридичних та фізичних осіб/фізичних осіб-підприємців за порушення вимог Правил охорони електричних мереж, порядок притягнення осіб до дисциплінарної, цивільно-правової, адміністративної та кримінальної відповідальності визначаються згідно із законом.

Шкода, заподіяна внаслідок порушення законодавства України про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон обєктів енергетики, підлягає відшкодуванню в порядку, встановленому законодавством.

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь