A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ДЕПУТАТИ ЛЮБЕШІВЩИНИ ЗВЕРНУЛИСЯ ДО ПРАВООХОРОНЦІВ ЧЕРЕЗ «ФЕЙКОВУ» ІНФОРМАЦІЮ ЩОДО ДИСКРЕДИТАЦІЇ ВЛАДИ

Дата: 01.02.2023 12:18
Кількість переглядів: 2709

Сьогодні, 1 лютого, під час чергового засідання сесії Любешівської селищної ради депутати ухвалили Звернення до ГУ Національної поліції та Служби безпеки України щодо дезінформації жителів Любешівської громади про діяльність керівництва селищної ради та органу місцевого самоврядування під час воєнного стану та поширення неправдивої інформації.

Втрутитися у ситуацію резонансного характеру та вжити всіх необхідних заходів народних обранців спонукала інформація у вигляді звинувачень щодо нібито «розкрадання чи продажу бронежилетів та іншої військової амуніції» головою Любешівської селищної ради, «наживання на війні» і таке інше.

У депутатському зверненні зазначається, що вже півроку у громаді та соціальних мережах шириться інформація різного провокативного характеру, яка дискредитує селищного голову, як очільника громади, принижує гідність та честь, як людини і військовослужбовця зокрема.

Жодних відомостей та інформації про вчинення керівником громади будь-якого кримінального правопорушення, або ж будь-яких інших правових процедур щодо нього, які б стосувалися та могли б підтвердити згадані вище звинувачення, в офіційних джерелах немає. А тому депутати висловили думку щодо неправдивості даної інформації, а також спекуляції зацікавлених осіб у роздмухуванні надуманих скандалів та інтриг.

Водночас зазначається, що такі випадки є непоодинокі і носять систематичний характер. Адже подібним атакам піддавались і наші місцеві волонтери, які допомагають воїнам ЗСУ. А також подібні факти звинувачень уже мають місце й в інших громадах Камінь-Каширського району, де керівники громад піддаються аналогічним атакам та звинуваченням щодо них та членів їх сімей.

Оскільки є всі підстави вважати, що такі дії є невипадковими, а цілеспрямованими, навмисно скеровані на підрив авторитету керівника селищної ради, дискредитацію його дій та органу місцевого самоврядування в цілому, депутати просять Нацполіцію та СБУ поінформувати депутатський корпус Любешівської селищної ради щодо причетності селищного голови до будь-яких правопорушень під час воєнного стану з описаних вище ситуацій.  Провести перевірку особистих сторінок осіб, які ширять неправдиву інформацію, та вжити всіх необхідних заходів щодо встановлення даних осіб. А також притягнути до відповідальності осіб, причетних до поширення завідомо неправдивої інформації.

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь