Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ВИКЛИКАЄ РАК: В УКРАЇНУ ЗАВЕЗЛИ ОТРУЙНИЙ АРАХІС З ЄГИПТУ

Дата: 28.01.2023 15:36
Кількість переглядів: 990

Фото без опису

До Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області надійшло інформаційне повідомлення, отримане по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 19 січня 2023 року № 2022.3810-fup 3, стосовно виявлення перевищення максимально допустимих рівнів афлатоксинів (В1 та сумарної кількості В1, В2, G1 і G2) В АРАХІСІ В ШКАРЛУПІ, що експортувався з Єгипту (експортер: ASM FOR CONSULTING AND EXPORT AGRICULTURAL PRODUCTS, Egypt) через Польщу (імпортер: ATLANTA POLAND S.A., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «ЛАСОЩІ ЮКРЕЙН», вул. Височана, 13-Г, м. Городенка, Івано-Франківська обл., 78100).  

Афлатоксини — клас природних мікотоксинів, що виробляються багатьма видами грибків роду Aspergillus, особливо Aspergillus flavus і Aspergillus parasiticus. Афлатоксини є токсичними і канцерогенними речовинами.

Афлатоксин-В1 викликає злоякісні пухлини та цироз печінки, а також знижує імунітет. При сильному отруєнні афлатоксином-В1 можливі набряк мозку та гостра печінкова недостатність.

Звертаємо увагу операторів ринку, у разі наявності в обігу на території Любешівської ТГ зазначеної продукції, просимо вжити заходи щодо вилучення її з обігу відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а також проінформувати Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області або Камінь-Каширське районне управління Держпродспоживслужби у Волинській області: вул. Покровська 4, смт Любешів, Волинська область, 44200, тел. : +380 3362 21367.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь