Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ВІДСУТНІСТЬ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ В МАГАЗИНІ. ЯК ДІЯТИ?

Дата: 27.01.2023 14:22
Кількість переглядів: 875

Фото без опису

     В умовах періодичного відключення електроживлення виникає великий ризик порушення правил зберігання харчових продуктів. Для підприємців  - це величезна проблема, особливо, якщо в реалізації є м’ясні, рибні, молочні, кондитерські вироби та продукти.   Найкращий вихід із ситуації —  придбання електрогенератора. Та не всім під силу купити досить дороговартісного  електрогенератора, який і в подальшому вимагає заправки  недешевим  пальним. 

       А чи є альтернатива? Держпродспоживслужбою надаються  альтернативні поради, як убезпечити від псування харчових продуктів.

  Якщо відсутні умови для безперебійного електроживлення, для збереження необхідного температурного режиму зберігання, можна використовувати  так звані  холодові ємкості. Їх ще називають холодовими елементами.  Є водяні  та з гелевим наповнювачем. При наявності електроенергії їх необхідно заморожувати, а за відсутності енергоживлення -  обкладати харчові продукти при їх транспортуванні чи зберіганні. Також для збереження холоду можна використовувати сухий лід.

        Є така думка експертів, що повністю заповнена морозильна камера може зберігати стабільний температурний режим протягом 24 годин за умов, коли ви не відкриваєте її.

        В будь - якому випадку необхідно перестрахуватись та більш пильно контролювати температурний режим холодильних та морозильних камер.  В такому разі треба використовувати термометр для контролю температурного режиму зберігання харчових продуктів. Закликаємо не користуватись ртутним термометром для таких цілей, тому, що є великий ризик його пошкодження і тоді продукція буде забруднена склом, ртуттю та підлягатиме утилізації. Використовуйте спеціальний термометр для контролю режиму холодильного обладнання.

     У випадку виявлення ознак псування продукту харчування,   рекомендуємо власникам обєктів торгівлі не ризикувати та утилізувати такий продукт. Споживачам також радимо бути пильними та не купляти підозрілого за якістю  харчового продукту.

      Будьмо відповідальними в цей складний для нас період воєнного часу. Дотримуймось правил та рекомендацій!

        

 

                                                             Камінь — Каширське районне  управління

Головного управління Держпродспоживслужби

у Волинській області


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь