A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ПРО ПРИПИНЕННЯ ДЕЯКИХ ВИДІВ КОМПЕНСАЦІЇ

Дата: 22.12.2022 16:08
Кількість переглядів: 140

До уваги жителів Любешівської територіальної громади, урядовим рішенням з 01.01.2023 року припиняється виплата деяких видів компенсацій особам, які здійснюють догляд за родичами похилого або особами, які не здатні до самообслуговування, а саме :

- компенсаційна виплата непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю I  групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку  (відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 26.07.1996 № 832, зі змінами)

- компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги (відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2004 № 558).

Вказана компенсація сьогодні надається у розмірі, що розраховувався у відсотковому співвідношенні до прожиткового мінімуму без урахування середньомісячного сукупного доходу сім'ї.

Натомість Урядом передбачено наступні виплати за догляд:

- Компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі.

Компенсація призначається фізичній особі, яка надає соціальні послуги з догляду без провадження підприємницької діяльності на непрофесійній основі, особам із числа членів своєї сім’ї, які спільно з нею проживають та пов’язані спільним побутом.

Розмір компенсації обчислюється як різниця між прожитковим мінімумом на одну особу в розрахунку на місяць, встановленим законом на 1 січня календарного року, в якому надаються соціальні послуги з догляду та середньомісячним сукупним доходом фізичної особи, яка надає соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, за попередні шість місяців, що передують місяцю подання заяви.

Компенсація призначається на 12 місяців і виплачується щомісячно. Фізична особа, яка надає соціальні послуги, отримує тільки одну компенсацію незалежно від кількості осіб, за якими вона доглядає.

- Компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі.

Цей вид компенсації призначається фізичній особі, яка надає соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі, пройшла підготовку та перепідготовку з основ догляду особам, які через порушення функцій організму не можуть самостійно пересуватися та самообслуговуватися.

Розмір компенсації визначається з розрахунку 70 відсотків мінімальної заробітної плати у погодинному розмірі за одну годину догляду за однією особою, але не більше ніж 360 годин на місяць.

Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на професійній основі, призначається на строк надання соціальних послуг з догляду на професійній основі, визначений у договорі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь