A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

З 2023 РОКУ ДІЯТИМЕ НОВИЙ ПОДАТОК НА ЗЕМЛЮ

Дата: 14.11.2022 10:57
Кількість переглядів: 3171

 

Згідно ПКУ, з 2023 року власникам або користувачам земельних ділянок  потрібно сплачувати мінімальне податкове зобов’язання (МПЗ) за свої земельні частки (паї). Якщо земельна ділянка не перебуває в офіційній оренді, тоді сплачувати МПЗ доведеться її власнику. У кого ж є офіційний договір оренди – за того сплачувати має орендар.

Мінімальне податкове зобов'язання – це мінімально можлива сума податків, яку платитиме користувач землі в будь-якому випадку і незалежно від того, чи провадив він господарську діяльність на ділянці, вирощував і продавав продукцію, і, відповідно, чи платив пов’язані з обробкою землі податки.

Сплата податку поширюється на власників та користувачів земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які розташовані за межами населених пунктів, а також у їхніх межах, якщо розмір ділянки становитиме 0,5 га та більше.

Не повинні сплачувати податок власники земельних ділянок у населених пунктах чи дачних (садових) кооперативах. Крім того, від сплати мінімального податкового зобов'язання звільняються фізичні особи, якщо орган контролю не вручив відповідне податкове повідомлення у визначений термін.

Мінімальне податкове зобов'язання складається з податку на землю, податку з доходу за продаж урожаю (вирощеного на цій ділянці), податку на доходи фізичних осіб, військового збору із зарплати найманих працівників.

Вперше сплатити податок потрібно буде в 2023-му – за попередній рік, контроль за справлянням якого покладено на контролюючі органи.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь