A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ЛЮБЕШІВ-КОМФОРТ-СЕРВІС ЗМЕНШУЄ ТАРИФИ НА ВОДОПОСТАЧАННЯ ТА ВОДОВІДВЕДЕННЯ

Дата: 23.08.2022 14:35
Кількість переглядів: 816

Фото без опису

Любешівське комунальне підприємство «Любешів-Комфорт-Сервіс»  повідомляє про намір здійснити коригування діючих тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення. 

Коригування тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення  виконані Любешівським комунальним підприємством «Любешів-Комфорт-Сервіс» згідно з вимогами постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги». Відповідно до вищезгаданої постанови коригування тарифів здійснюється у разі зміни протягом строку дії тарифів обсягу окремих витрат, пов’язаних із провадженням господарської діяльності з централізованого водопостачання та/або централізованого водовідведення, з причин, що не залежать від ліцензіата, зокрема збільшення або зменшення податків і зборів (обов’язкових платежів), мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму, орендної плати та амортизації, підвищення або зниження цін і тарифів на паливно-енергетичні та інші матеріальні ресурси, зміни обсягу фінансових витрат, складової частини планованого прибутку, у тому числі внаслідок зміни курсу валют за наявності у ліцензіата кредитних зобов’язань перед міжнародними фінансовими організаціями, може проводитися коригування тарифів..

Коригуванню підлягають тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення встановленні рішенням виконавчого комітету Любешівської селищної ради № 1 від 29 березня 2022 року, наступні:

– послуги з централізованого водопостачання – 17,56 грн. за 1 м куб. з ПДВ;

– послуги з централізованого водовідведення -  28,82 грн. за 1 м  куб. з ПДВ;

Строк дії тарифів – з 01.04.2022 року по 28 лютого 2023 року. Тарифи встановлені з можливістю їх коригування протягом строку дії у відповідності та врахування вимог, визначених  Порядком формування тарифів. Дані тарифи вважаються діючими до затвердження нових.

Розрахунок тарифів здійснено шляхом коригуванням лише тих складових  структури тарифів, за якими відбулись цінові зміни.

Згідно Закону України від 01.04.2022 року № 2173 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо адміністрування окремих податків в період воєнного, надзвичайного стану» Любешівське  комунальне підприємство  «Любешів-Комфорт-Сервіс» перейшло на сплату єдиного податку за ставкою 2 відсотки, у зв’язку з цим, змінюються складові структури тарифу .

У діючих тарифах  витрати на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення включені без податку на додану вартість, а також тариф затверджений з податком на додану вартість у розмірі 20%.

Проведено коригування витрат:

- на  електроенергію на коефіцієнт 1,2;

- на ПММ на коефіцієнт 1,07;

- на розмір єдиного податку 2%

З тарифу виключений податок на додану вартість в розмірі 20%

Згідно поданих розрахунків, скориговані тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення  у період воєнного, надзвичайного стану становитимуть:

 - на централізоване водопостачання 14,92 грн. за 1 м куб.

 - на централізоване водовідведення 24,50 грн. за за 1 м куб.

Розмір тарифів, грн/м3 на централізоване водопостачання та водовідведення  у період воєнного, надзвичайного стану

 

Назва послуги

Діючий тариф, грн/м3

Скоригований тариф,

грн/м3

зменшення, (- /%)

Централізоване водопостачання

17,56

14,92

-2,64/ 15,0

Централізоване водовідведення

28,82

24,50

-4,32 / 15,0

Разом

46,38

39,42

-6,96 / 15,0

Зауваження і пропозиції приймаються за адресами: смт Любешів, вул Бондаренка 90 а  протягом 7 календарних днів з дня повідомлення споживачів про намір здійснити зміну тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення а також на ел. Любешівського КП «Любешів-Комфорт-Сервіс»  e-mail: vzkg-komfort@ukr.net


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь