A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

У ЦНАПі розповіли про зміни у законодавстві щодо зайнятості населення під час дії воєнного стану

Дата: 09.07.2022 12:03
Кількість переглядів: 341

Фото без опису

8 липня 2022 року провідний фахівець з профорієнтації Любешівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості Діана Петрик провела захід в центрі надання адміністративних послуг, під час якого розповіла про зміни, які відбулися у законодавстві про зайнятість населення під час дії воєнного стану.

Постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 року № 334 внесені зміни до Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, в частині припинення реєстрації безробітного в разі його відмови від виконання суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану.

Суспільно корисні роботи – види тимчасової трудової діяльності працездатних осіб в умовах воєнного стану, які провадяться для виконання робіт, що мають оборонний характер, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, що виникли в період воєнного стану, та їх наслідків, задоволення потреб Збройних Сил, інших військових формувань і сил цивільного захисту, забезпечення функціонування національної економіки та системи забезпечення життєдіяльності населення до яких належать роботи і послуги, що не потребують, як правило, спеціальної професійної підготовки.

Законом України № 2220-IX від 21.04.2022 року внесено зміни до Закону України «Про зайнятість населення». На період дії воєнного стану розширені вимоги до пошуку підходящої роботи для зареєстрованих безробітних, основні зміни стосуються саме підбору підходящої роботи для безробітних.

В перші 30 календарних днів перебування у статусі безробітного пошук підходящої роботи буде здійснюватися з урахуванням професійного досвіду та рівня заробітної плати на останньому місці роботи.

В подальшому, починаючи з 31 календарного дня, буде пропонуватися як підходяща робота, яка не потребує кваліфікації (спеціальності), професійної підготовки, або робота, що потребує первинної професійної підготовки, зокрема безпосередньо на робочому місці, з рівнем заробітної плати не нижче розміру мінімальної заробітної плати для роботи на умовах повного робочого часу (дня).

Постанова Кабінету Міністрів України № 735 від 21.06.2022 року внесено зміни у пункт 17 Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу.

Для надання статусу безробітного особа, яка шукає роботу, пред’являє:

“військово-обліковий документ для осіб, які звільнилися із строкової військової служби, для військовозобов’язаних осіб під час воєнного стану у зв’язку з мобілізацією.”


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь