A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ГІЛЛЯ НЕ Є ПОБУТОВИМИ ВІДХОДАМИ, ЙОГО ЗАБОРОНЕНО ВИВОЗИТИ ДО КОНТЕЙНЕРНИХ МАЙДАНЧИКІВ

Дата: 14.04.2022 12:46
Кількість переглядів: 1070

 

Фото без опису

 

Щороку навесні власники зелених насаджень при впорядкуванні своїх приватних територій проводять обрізання крон дерев та кущів. І в цей же час починають утворюватись гори зрізаного гілля (а це є стихійними сміттєзвалищами) на вулицях та біля контейнерних майданчиків, встановлених поблизу багатоквартирних будинків. Найбільше «вподобали» мешканці селища контейнерний майданчик по вулиці Зої Космодем’янської, складують гілля на вулицях: Пушкіна, Лесі Українки, Свободи, навіть на центральній вулиці – Незалежності.

На території населених пунктів Любешівської селищної ради діють Правила благоустрою населених пунктів територіальної громади Любешівської селищної ради, затверджені рішенням від 14.11.2016 №12/2. Пунктом 8.2.4 зазначених Правил забороняється вивозити і звалювати сміття, будівельні, побутові, харчові відходи, гілля, деревину, листя у невідведених для цього місцях, влаштовувати сміттєзвалища; пунктом 8.2.7 – використовувати не за призначенням контейнери для збору сміття та твердих побутових відходів; пунктом 8.2.25 – складувати відходи на територіях населених пунктів, а також в місцях масового відпочинку людей, лісосмугах, зелених насадженнях, парках, скверах, садах, рекреаційних зонах та майданчиках, кладовищах, інших територіях загального користування, на прибудинкових територіях.

Стаття 1 Закону України «Про відходи» встановлює, що побутові відходи - відходи, що утворюються в процесі життя і діяльності людини в житлових та нежитлових будинках (тверді, великогабаритні, ремонтні, рідкі, крім відходів, пов'язаних з виробничою діяльністю підприємств) і не використовуються за місцем їх накопичення.

Багато свідомих громадян нашої громади уклали договори на вивезення твердих побутових відходів (далі – ТПВ) і користуються послугою з вивезення побутових відходів. Проте у сміттєві баки можна викидати лише побутове сміття. Будівельне сміття, старі меблі, мішки, листя, зрізане гілля дерев не можна викидати на околицях та поряд із контейнерними майданчиками. Комунальники можуть їх вивезти, але ця послуга не входить у тариф і оплачується додатково.

Просимо не засмічувати комунальні території та не створювати стихійні сміттєзвалища у лісах, канавах, на узбіччях….. Як варіант, до прикладу, обрізане гілля можна використати для опалення житлових приміщень або у кормозапарниках.

Разом з тим Любешівська селищна рада звертається до жителів населених пунктів територіальної громади, до керівників установ, підприємств, організацій та до фізичних осіб-підприємців: прохання прибрати прибудинкові та прилеглі території.

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь