A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

В ЛЮБЕШОВІ РЕКОНСТРУЮЮТЬ ОБЕЛІСК СКОРБОТНОЇ МАТЕРІ

Дата: 10.12.2021 15:26
Кількість переглядів: 3268

Фото без опису

 

Обеліск Скорботної матері, пам’ятні знаки герою Небесної сотні Едуарду Гриневичу та загиблим учасникам антитерористичної операції планують реконструювати. Таке рішення в Любешівській селищній раді було прийнято з огляду на те, що вищезазначені пам’ятні знаки знаходяться в незадовільному стані та потребують ремонту. При формуванні бюджету на 2021 рік депутати селищної ради підтримали виділення коштів на цю справу. Наразі оголошено тендер на закупівлю робіт з реконструкції обеліска Скорботної матері, очікувана вартість яких становить понад 300 тис. грн.

Нагадаємо, що попередню реконструкцію було проведено ще до утворення територіальної громади, у 2017 році. Однак, після ремонтних робіт через деякий час почала відпадати мармурова плитка,  відлущуватися фарба, утворилися тріщини на зовнішньому опорядженні, постійно утворюються висоли. Окрім того, дошка Героїв Небесної Сотні, що знаходиться в центрі селища, є в аварійному стані і підлягає демонтажу.

З  метою увічнення пам'яті захисників України, учасників Революції Гідності, збереження пам’ятних знаків та утримання їх в належному  стані, найближчим часом буде проведено реконструкцію обеліска Скорботної матері.

Робочий проект  передбачає ремонт пам’ятників та монтаж нових, оштукатурення та фарбування бетонних поверхонь, очищення, грунтування,  заміну мармурових плит, зміну геометричних розмірів стел та інші ремонтні роботи.

Окрім того, біля пам’ятного знака Герою Небесної Сотні Едуарду Гриневичу  будуть розташовані плити з іменами усіх Героїв Небесної Сотні.

Разом з тим, пам’ятний знак загиблим землякам в зоні АТО/ООС буде реконструйовано із зазначенням імен та портретів. В тому числі список загиблих земляків доповнять ще одним іменем - Тарас Матвіїв - уродженець села В’язівне, який  загинув на Донбасі 10 липня 2020 року, рятуючи своїх побратимів. Таку пропозицію озвучив депутат Сергій Неймарк на одній із сесій селищної ради, яку депутати підтримали одноголосно.

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь