A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

У ЛЮБЕШІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ЧЕРЕЗ СИТУАЦІЮ НА ПОЛЬСЬКО-БІЛОРУСЬКОМУ КОРДОНІ СКЛИКАЛИ НАРАДУ

Дата: 15.11.2021 15:48
Кількість переглядів: 4370

Фото без опису

Сьогодні очільник Любешівської громади Олег Кух провів нараду, яка стосувалася питань щодо ситуації на кордоні з Білоруссю. Серед учасників наради: заступник начальника Камінь-Каширського  районного відділу поліції, керівник відділу поліцейської діяльності у Любешові, начальник відділу прикордонної служби «Дольськ»,  військовий комісар Любешівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, директор ДП «Любешівське лісомисливське господарство», директор НП «Прип’ять-Стохід», заступник голови Камінь-Каширської райдержадміністрації, старости прикордонних населених пунктів громади.

Під час наради обговорили  порядок взаємодії та подадьші дії правоохоронних органів, державної прикордонної служби України та органів місцевого самоврядування у зв'язку з додатковими заходами із забезпечення захисту державного кордону на місцевому рівні, протяжність якого в межах Любешівської громади становить 57,3 км.

Йшлося й про залучення до відповідних заходів громадських формувань та сил територіальної оборони.

За повідомленням представників силових структур, наразі проводиться певна робота щодо посилення захисту кордону з Білоруссю, на території громади для підсилення державного кордону вже дислокуються  військовослужбовці, чисельність їх буде збільшуватись по мірі прийняття відповідних заходів захисту.

Додатково були обговорені й питання щодо оперативного реагування та цілодобового моніторингу ситуації на кордоні та в населених пунктах громади.  

З метою забезпечення територіальної  безпеки  та  захисту державного кордону, Любешівська селищна рада спільно із силовими структурами району наголошує та звертається до усіх жителів громади бути пильними та повідомляти про підозрілих осіб.

Якщо у ваше поле зору потрапили підозрілі  особи, особливо іноземного походження, які проявляють інтерес до об’єктів транспортної інфраструктури, різних питань перетину кордону, тимчасового проживання тощо, просимо невідкладно повідомляти до органів поліції, прикордонної служби, або старостам громади чи в Любешівську селищну раду.

Телефони цілодобових чергових служб:

067 3341231 – прикордонна служба;

0504845301 – служба поліції;

2-12-33  – чергова служба поліції;

Чи за номером  102

До відома:

14 листопада за дорученням Президента України Володимира Зеленського у Луцьку відбулася  міжвідомча нарада з питання забезпечення національних інтересів у сфері захисту державного кордону під головуванням Секретаря РНБО України.

«Восьмий рік триває військова агресія з боку РФ, і те, що зараз відбувається на польсько-білоруському кордоні, не можна назвати гуманітарною кризою, – це чергова спецоперація РФ, яка проводиться з метою розхитування ситуації в Європі та на нашому кордоні», – наголосив Олексій Данілов. За його повідомленням, за даними розвідувальних органів, сьогодні на території Білорусі знаходиться вже близько 16 тисяч осіб – так званих біженців. Ця ситуація може торкнутися безпосередньо України, тому маємо вжити усіх необхідних заходів реагування.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь