A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ВІДБУЛАСЯ СЕСІЯ ЛЮБЕШІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 25.10.2021 18:30
Кількість переглядів: 3556

Фото без опису

До порядку денного п’ятнадцятої сесії Любешівської селищної  ради, яка відбулася сьогодні,  25 жовтня, було включено 128  питань. Всі вони попередньо обговорювалися на засіданнях постійних комісій.

У роботі сесії взяв участь 21 депутат. Розгляду питань передували депутатські запити, а саме: щодо встановлення дорожнього знаку «зупинку заборонено» по вул. Бондаренка смт Любешів (від початку перехрестя вул. Бондаренка до перехрестя з вул. Берегова по обидві сторони дороги), про допомогу жителю громади у зв’язку з дороговартісним реабілітаційним періодом  після трансплантації донорського серця, щодо можливості добудови Седлищенської школи та  про  сміттєзвалище в с. Седлище, про грейдерування дороги за напрямком Бихів-Залаззя- Діброва.

Потому перейшли до запитань порядку денного. Внесли зміни до Програми економічного і соціального розвитку Любешівської селищної ради на 2021-2025 роки; внесли зміни до Регламенту Любешівської селищної ради восьмого скликання; внесення змін до Плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів Любешівської селищної ради на 2021 рік.

Рішенням селищної ради створено комісію з розгляду заяв із звільнення від диференційованої плати за надання соціальних послуг Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Любешівської селищної ради та внесено зміни до рішення  Любешівської селищної ради №2-33/15 від 26.11.2019 року «Про впровадження транспортної соціальної послуги та затвердження Порядку надання транспортної соціальної послуги «Соціальне таксі» Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг» Любешівської селищної ради).

Окрім того, на сесії прийнято ряд рішень щодо комунальної власності, а саме:  передано з балансу Любешівської селищної ради на баланс управління капітального будівництва, житлово-комунального господарства та комунальної власності Любешівської селищної ради майно на праві оперативного управління, йдеться про адмінприміщення, господарські будівлі та матеріали. Затверджено Положення про порядок закріплення майна комунальної власності Любешівської селищної ради за підприємствами, установами, організаціями (закладами) на праві господарського відання або оперативного управління. Разом з тим затверджено Перелік об’єктів малої приватизації комунальної власності Любешівської селищної ради, які підлягають приватизації шляхом продажу на аукціонах. Також депутати погодили намір передати в оренду частину адміністративного приміщення, що належить до комунальної власності Любешівської селищної ради, та включити її до Переліку першого типу об’єктів комунальної власності Любешівської селищної ради, щодо яких прийнято рішення про передачу в оренду на аукціоні (частина приміщення пошти в с.Хоцунь). Рішенням селищної ради внесено зміни до рішення селищної ради від 22.07.2021 року №12/16 «Про створення аукціонної комісії для продажу об’єктів малої приватизації, що належать до комунальної власності Любешівської селищної ради та затвердження Положення про діяльність аукціонної комісії для продажу об’єктів малої приватизації, що належать до комунальної власності Любешівської селищної ради».

У ході засідання сесії було заслухано питання, які стосувалися  освітньої і медичної галузей, та прийнято відповідні рішення, а саме:  затверджено  Статути  окремих навчальних  закладів та Положень про філії опорних закладів загальної середньої освіти, затверджено Програму розвитку первинної медико-санітарної  допомоги на засадах сімейної медицини Любешівської селищної ради на 2022-2024 роки, затверджено Акти приймання-передачі  майна з балансу комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Любешівської селищної ради» на баланс Управління капітального будівництва, житлово-комунального господарства та комунальної власності та на баланс Любешівської селищної ради, а також  внесено зміни до Програми фінансової підтримки комунального підприємства «Любешівська багатопрофільна лікарня» Любешівської селищної ради на 2021 рік».

Підтримали депутати і проєкти рішень про приведення рангів посадових осіб місцевого самоврядування у відповідність до Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та затвердження Положення про старосту Любешівської селищної ради.

Серед питань, які було винесено на розгляд депутатів було й  питання щодо утворення старостинських округів Любешівської селищної ради. В ході розгляду даного питання прийнято рішення, яким  утворено на території Любешівської селищної ради 10 (десять) старостинських округів: Бихівський старостинський округ з центром в с.Бихів, що складається із сіл Деревок, Бихів, Хутомир, Великий Курінь, Проходи; Бірківський старостинський округ з центром в с.Бірки, що складається із сіл Бірки та Витуле; Ветлівський старостинський округ з центром в с.Ветли, що складається із села Ветли; Гірківський старостинський округ з центром в с.Гірки, що складається із сіл Гірки, Мукошин, Дольськ, Шлапань, Гречище, Люботин; Залаззівський старостинський округ з центром в с.Залаззя, що складається із сіл Залаззя та Діброва; Залізницький старостинський округ з центром в с.Залізниця, що складається із сіл Залізниця, Міжгайці, Лобна, Рудка та Заріка;  Седлищенський старостинський округ з центром в с. Седлище, що складається із сіл Седлище, Угриничі, Березичі, Нові Березичі, Віл, Любешівська Воля, В'язівне; Судченський старостинський округ з центром в с.Судче, що складається із сіл Судче та Березна Воля; Цирський старостинський округ з центром в с. Цир, що складається із сіл Цир та Лахвичі; Люб’язівський старостинський округ з центром в с. Люб’язь, що складається із сіл Люб’язь, Хоцунь, Сваловичі, Зарудчі, Підкормілля, Селісок, Пожог та Бучин. Даний проєкт рішення підтримано більшістю голосів депутатського корпусу.

У другій половині засідання депутати розглянули та прийняли відповідні рішення по земельних питаннях.

Окрім розгляду сесійних питань обранці заслухали звіт Ірини Констанкевич - народного депутата України, яка сьогодні перебувала з робочим візитом на Любешівщині.

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь