A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ОЛЕГ КУХ ВЗЯВ УЧАСТЬ В ОБЛАСНІЙ НАРАДІ ЩОДО ВІДНОВЛЕННЯ ЛІСІВ

Дата: 03.09.2021 09:57
Кількість переглядів: 2766

Фото Волинської облдержадміністрації

Учора, 2 вересня 2021 року, очільник Любешівської громади Олег Кух взяв участь в обласній робочій нараді, що відбулася за участю керівництва області, голів РДА, територіальних громад, депутатів та керівників держлісгоспів.

Нарада була зініційована керівництвом області з метою напрацювання заходів та завдань, передбачених Указом Презедента України щодо екологічної ініціативи масштабного заліснення України.

Відтак, у  ході наради учасники обговорили шляхи реалізації в межах області державної цільової програми «Масштабне заліснення України», в   рамках  якої передбачено за 10 років створити мільйон гектарів нових лісів, підвищивши тим самим рівень лісистості нашої держави.

Територіальним громадам рекомендували розглянути можливість розширення державного лісового фонду, відвести площі під заліснення і визначитися з площами деградованих, малопродуктивних земель, які не використовуються у сільському господарстві, де пройшло повне або часткове самозаліснення.

Свою пропозицію  з цього питання висловив Любешівський селищний голова Олег Кух, запропонувавши керівникам області на державному рівні, тобто Кабінету Міністрів, вирішити і домовитись про передачу земель, які знаходяться у постійному користуванні ДП «ГРІНЕНЕРГО», лісгоспам, - а це 778 га лише у Любешівській громаді і орієнтовно 6000 га по області в цілому, - наголосив Олег Іванович. За словами керівника селищної ради, зазначене підприємство отримало ці землі у постійне користування ще у 2012 році та є боржником перед громадою - 4.8 млн. грн, і перспектива стягнення цих боргів досить сумнівна.

Позаяк пропозиція була цілком конкретною, її взяли до уваги і пообіцяли звернутися до відповідних структур, щоб справа була доведена до кінця.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь