Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ЗДАЙ 25 КОПІЙОК – ДОПОМОЖИ ОНКОХВОРИМ ДІТКАМ!

Дата: 01.09.2021 15:42
Кількість переглядів: 3662

Фото без опису

Любешівська селищна рада долучається до благодійної акції  для онкохворих дітей "Монетки дітям".

Закликаємо всіх бажаючий, хто має монети номіналом 25 копійок, кинути їх у спеціальні скриньки, що розташовані у  фойє адміністративної будівлі Любешівської селищної ради (1-й поверх) та в ЦНАПі (2-й поверх каб. 213) - вул. Незалежності, 53.

Зібрані кошти підуть на купівлю ліків, спеціального харчування, паліативну допомогу, реабілітацію та лікування за кордоном сотень хворих дітей України.

До акції долучилася вже В'язівненська гімназія, яка також проводить збір монет номіналом 25 копійок.  Просимо й інші установи долучитися до акції, або взяти у ній участь і допомогти маленьким українцям у боротьбі з їхньою хворобою.

ОПУСТИВШИ МОНЕТКУ «25 КОПІЙОК»  В СКРИНЬКУ, ВИ МОЖЕТЕ ВРЯТУВАТИ ЧИЄСЬ ЖИТТЯ! 

Для довідок:

Національний банк України та благодійний фонд "Таблеточки" ініціювали проведення благодійної акції "Монетки дітям". Ця ініціатива передбачає збір по всій Україні монет номіналом 25 копійок, які будуть використані для допомоги онкохворим дітям.

З 01 до 30 вересня 2021 року кожен громадянин зможе долучитися до цієї акції, аби в простий спосіб зібрати монети і перетворити їх на потужну допомогу для сотень дітей, що борються з раком.

У чому суть благодійної акції?

Монети номіналом 25 копійок перестали бути платіжним засобом із 01 жовтня 2020 року. Ними вже майже рік неможливо розрахуватися в торговельній мережі, проте їх можна вільно обміняти в банках на монети діючих  номіналів або банкноти.

Утім, українці не поспішають обмінювати монети номіналом 25 копійок. За останні 11 місяців із готівкового обігу Національний банк вилучив лише близько 83,8 млн штук таких монет. Це становить 5% від загальної кількості цих монет в обігу на дату початку їх вилучення (01 жовтня 2020 року в обігу перебувало 1,67 млрд штук монет номіналом 25 копійок).

Українці досі тримають у себе 1,5 мільярда монет номіналом 25 копійок. Це близько 400 мільйонів гривень. Цими монетами вже неможливо скористатися. Вони можуть роками лежати по скарбничках, кишенях та на полицях, а можуть уже зараз рятувати життя дітям.

Як долучитися до ініціативи?

 

Щоб долучитися до акції, потрібно зібрати монети номіналом 25 копійок та в період із 01 до 30 вересня 2021 року віднести їх до найближчого відділення банку-партнера. Банк перерахує ці кошти на рахунок фонду "Таблеточки", які в подальшому буде перераховано для лікування дітей, що борються з раком.

В акції беруть участь 6 банків: Ощадбанк, Райффайзен банк, ПУМБ, ОТП банк, МТБ банк і Індустріалбанк. У їхніх відділеннях благодійник може здати монети номіналом 25 копійок і дати згоду на перерахування цих коштів на рахунок фонду «Таблеточки».



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь