A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

У ЛЮБЕШІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПРАЦЮЮТЬ НАД ЛЕГАЛІЗАЦІЄЮ ВИДОБУТКУ ПІСКУ

Дата: 14.04.2021 14:25
Кількість переглядів: 2184

Фото без опису

Фото ілюстративне

До Любешівської селищної ради надійшли заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Любешівбудсервіс» щодо погодження надання земель запасу в межах села Гірки площею 12 га та за межами цього села - 23 га для отримання спеціального дозволу на користування надрами для проведення геолого-розвідувальних робіт з метою виявлення і розвідки родовища піску і його подальшого використання. Аналогічна заява стосувалася земельної ділянки площею 8 га з земель запасу за межами села Шлапань. Вищезазначене товариство було зареєстроване у 2020 році на території села Залізниця, директор – Степаньков Олександр Вікторович.

Рішення щодо погодження цього питання було винесено на розгляд сесії селищної ради, яка відбулася, 13 квітня 2021 року.

За словами селищного голови Олега Куха, видобуток корисних копалин місцевого значення, зокрема піску, є досить затребуваним в нашій громаді. Тому вже давно назріла потреба у легалізації цього виду промислу, адже це тягне за собою вирішення таких важливих питань, як: оптимальне використання природніх ресурсів громади; наповнення бюджету; протидія та боротьба з самовільними піщаними кар’єрами, які несуть шкоду довкіллю; проведення рекультивації використаних піщаних кар'єрів, що, в свою чергу,  потребує   чималих зусиль,  щоб порушені землі привести до стану, придатного для їх експлуатації у сільському, лісовому господарствах.  А також  забезпечення  піском жителів нашої громади для власних потреб.

Розуміючи актуальність питання, відповідними працівниками селищної ради було здійснено інвентаризацію  земельних ділянок, зроблено відповідний перелік земель громади, на які можна отримати дозволи по видобутку корисних копалин піску, і які можуть бути передані в оренду.

Звертаючись до присутніх у залі, Олег Кух наголосив: «Сьогодні ми лише погоджуємо надання земельних ділянок для отримання спецдозволу на користування надрами для геологічного вивчення з метою виявлення і розвідки родовища піску та його подальшого використання. Подальші ж дії відбуватимуться за процедурою в межах чинного законодавства. Після проведення необхідного вивчення, експертизи та оцінки розвіданих запасів вирішуватиметься питання й щодо надання чи ненадання дозволу на промислову розробку родовищ піску.  Також має бути і громадське обговорення». 

В результаті розгляду депутати одноголосно підтримали проекти рішень селищної  ради, якими передбачено  погодити надання вищезазначених земельних ділянок для отримання спеціального дозволу на користування надрами для проведення геологічного вивчення з метою виявлення і розвідки родовища будівельного піску та його подальшого використання Товариству з обмеженою відповідальністю «Любешівбудсервіс».

 

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь