A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

РОБОЧА ЗУСТРІЧ З ЖИТЕЛЯМИ СЕЛА ЗАЛАЗЗЯ

Дата: 07.04.2021 12:16
Кількість переглядів: 1521

Фото без опису

Днями  відбулася робоча зустріч представників Любешівської селищної ради з жителями села Залаззя. Надавали роз'яснення місцевим заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів  Володимир Сергійчук, начальник управління капітального будівництва, житлово – комунального господарства та комунальної власності  Сергій Фесик, заступник начальника управління гуманітарної політики – начальник відділу освіти  Василь Кух.

Переважна більшість питань стосувалися земельної сфери. Людей цікавило за яким принципом проводилися сільською радою паювання земель, виділення земельних ділянок під забудову та для ведення особистого селянського господарства.

 

Окрім того, було порушено питання щодо підключення житлового масиву по вулиці Ранковій до електромережі.  За словами Володимира Сергійчука, наразі у селищній раді є більше 50-ти  житлових масивів, які потребують електрифікації. Вартість електрифікації одного житлового масиву становить від шістсот тисяч до мільйона гривень, а то і більше. Для того, щоб допомогти забудовникам у вирішенні цього питання, за кошти селищного бюджету виготовляється проектно-кошторисна документація. Це дає змогу  людям електрифікувати свої будинки на умовах пайової участі. Зазначалось, що на наступній сесії селищної ради заплановано внести зміни у Програму соцеконому та передбачити кошти  на  виготовлення ПКД згаданого масиву.

 

Турбувало  жителів Залаззя  й питання щодо видалення аварійних дерев на подвір'ях. Як правило, така процедура на території населеного пункту обумовлюється відповідним Порядком. За видалення зелених насаджень на земельній ділянці, яка перебуває у приватній власності, та на присадибній ділянці відповідає власник (користувач) земельної ділянки.

 

Не менше  хвилювали й питання розвитку навчального закладу в селі. Заступник начальника управління гуманітарної політики –начальник відділу освіти  Василь Кух надав роз'снення щодо впровадження енергозберігаючих заходів у освітньому закладі, ремонту санітарних кімнат та інше. Зокрема, він наголосив на тому, що школа має автономномію і є розпорядником коштів, а отже самостійно спроможна зробити ремонт санітарних кімнат за рахунок залишків коштів освітньої субвенції. Також Василь Ілліч зазначив, що жодних пропозицій в цьому плані від адміністрації Залаззівського навчального закладу не надходило.

 

Окрім того, йшлося про ремонт дороги О030427 Видерта-Ворокомле-Залаззя-Бихів-/Т-0308/, а саме, на відрізку в межах Любешівської селищної ради. Надаючи роз'яснення, заступник селищного голови повідомив, що дана дорога перебуває на балансі Служби місцевих автомобільних доріг у Волинській області. Селищною радою неодноразово піднімалося питання, направлялися офіційно листи про необхідність ремонту зазначеної дороги, який було  передбачено провести в 2019-2020 роках згідно Програми розвитку інфраструктури Волинської області на 2019-2022 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17.12.2019 року №27/12.

 

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь