A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ПРО НЕСАНКЦІОНОВАНЕ СМІТТЄЗВАЛИЩЕ В СЕЛІ ЗАРУДЧІ

Дата: 01.04.2021 12:39
Кількість переглядів: 2291

Фото без опису

Проблема твердих побутових відходів є досить  гострою у  нашій громаді, загалом як і по всій області. Особливо -  стихійні сміттєзвалища. Тому один із депутатських запитів на минулій сесії селищної ради, яка відбулася 25 березня 2021 року, стосувався  вирішення проблеми несанкціонованого сміттєзвалища у селі Зарудчі.

Свій депутатський запит, на прохання жителів цього села, озвучила депутат селищної ради Надія Боснюк. Вона зауважила, що у Зарудчі, на території колишнього колгоспу, знаходиться несанкціоноване сміттєзвалище. З настанням весни та теплої погоди люди починають прибирати та готуватися до Великодніх свят, тож відходів у тому місці тільки більшатиме.  До того ж неподалік знаходиться пасовище і невдовзі розпочнеться сезон випасу худоби. Більше того, досить частими є випадки спалювання сміття, що є особливо небезпечним. А тому зарудчани просять упорядкувати його, або ж ліквідувати, позаяк це становить небезпеку і для худоби, і для людей.

Надаючи роз'яснення по даному депутатському запиту, селищний голова Олег Кух зазначив, що для ліквідації сміттєзвалища, про яке йдеться, неодноразово селищною радою спрямовувалися кошти і залучається відповідна техніка. Водночас він  зазначив, що наразі в  селищній раді розробляються графіки щодо роботи комунальної техніки по усіх населених пунктах в частині ліквідації  несанкціонованих сміттєзвалищ після зимового періоду. Однак це не вирішить даної проблеми до кінця, тому що люди і надалі продовжують скидати туди сміття.

Проте, вихід є, але, на превеликий жаль, селяни його ігнорують. За словами директора КП «Любешів-Комфорт-Сервіс» Сергія Фальчика, всього 4 жителів Зарудчі зголосилося заключити договір з комунальним підприємством на вивіз сміття, а це є вкрай нерентабельним та затратним для підприємства.

Безсумнівно, те що проводиться на місцевому рівні щодо вирішення проблеми відходів, має важливе значення, проте і людям не потрібно стояти осторонь.

На відміну від інших населених пунктів, які, в силу певних причин та обставин, не можна забезпечити послугою централізованого вивизення сміття, Зарудчі таку можливість має, адже знаходиться поблизу Любешова. Це ж саме можна сказати й  про  Любешівську Волю та В'язівне, які також є пасивними у вирішенні цієї проблеми.  

Отже, покладатися виключно на комунальну службу недостатньо – вивезення побутових відходів потрібно налагоджувати спільно. Люди повинні також активізуватися, аби село заключило договори на централізоване вивезення сміття.

Разом з тим, комунальники закликають  поставится до заключення договорів з розумінням і підписати угоди на вивезення сміття. Жителів Любешова також це стосуються, адже всього 37 % дворів заключили договори. А це означає, що при перерахунку тарифу «фінансовий тягар» лягає на плечі «сусіда», який добросовісно підписав угоду.

Нагадаємо: на сьогодні тариф для сплати за послуги ТПВ становить - 11,50 грн на члена домогосподарства. За детальною інформацією щодо укладення договору звертатися в КП «Любешів-Комфорт-Сервіс» за телефонами 3-02-10, 3-01-21.

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь