A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ГОЛОВА ЛЮБЕШІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ОЛЕГ КУХ: До вирішення питань у сфері поводження з ТПВ у громадах має долучитися держава

Дата: 26.02.2021 19:23
Кількість переглядів: 2915

Фото без опису

Сьогодні, 26 лютого, селищний голова Олег Кух взяв участь у засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Волинської обласної ради,  у ході якого обговорили  питання взаємодії самоврядних органів краю із Державною екологічною інспекцією у Волинській області.

Як зазначають на сайті обласної ради, начальник Держекоінспекції Олександр Кралюк зауважив, що чи не найбільшим занепокоєнням екологів є виготовлення землевпорядної документації, паспортизація місця видалення відходів та порядок експлуатації хаотичних сміттєзвалищ, розроблення схем санітарної очистки населених пунктів, роздільний збір сміття, а також будівництво полігонів.

У свою чергу, Любешівський селищний голова Олег Кух висловив особисте переконання, що кожен із присутніх голів територіальних громад щиро вболіває і намагається зробити абсолютно все для того, щоб усунути можливі порушення природоохоронного законодавства на своїх територіях, між тим є об'єктивні причини, які не сприяють цьому.

«Є такі речі, які не можливо вирішити в межах окремої громади та подекуди й району, адже вони не підкріплені фінансово. Чи не найбільш болючим питанням - є поводження із твердими побутовими відходами. Чи не в усіх громад є проблема із логістикою та вивезенням сміття. Сьогодні в області триває розробка Стратегії поводження із твердими побутовими відходами і до її реалізації, на моє переконання, неодмінно має долучитись держава, шляхом прийняття відповідної державної програми. Мене цікавить чи ми надалі працюватимемо у цьому напрямку консолідовано, чи на голів громад і надалі будуть складатись протоколи і вони будуть притягуватись до відповідальності та отримувати відповідні приписи?» - поцікавився він.

Олександр Кралюк зауважив, що це питання залишається для Волині одним із самих критичних і воно стосується 80 % територіальних громад, адже в області наразі є більше 400-сот хаотичних сміттєзвалищ. Таку проблему треба вирішувати як на рівні області, так і на загальнодержавному рівні. В частинні введення мораторію, або ж введення певних обмежувальних заходів з боку екологічної інспекції. Також посадовець  висловив сподівання, що спільними зусиллями відомства та самоврядних органів вдасться розробити певний алгоритм дій, аби Держекоінспекція виконуючи закони не виглядала, як репресивний орган.

У свою чергу голова обласної ради Григорій Недопад зауважив, що триматиме на особистому контролі аби до жодної територіальної громади не було упередженого ставлення з боку контролюючих чи правоохоронних органів. «Кожна громада, яка є на території Волинської області, очільник якої, входить до складу нашої Координаційної ради - ніколи не залишиться наодинці зі своїми проблемами. Ми обіцяємо не допустити упередженого ставлення до вас чи більше того - беззаконня по відношенню до ваших громад» - зазначив  голова облради, звертаючись до очільників громад.

 

Фото із сайту Волинської обласної ради

 

 

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь