A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

Тренінг «Хочу стати підприємцем у сфері туризму»

Дата: 15.02.2021 08:17
Кількість переглядів: 1616

Фото без описуФото без опису1??5?? лютого 2??0??2??1?? року в рамках реалізації агропроєкту «Територія майстерності» Любешівська районна філія Волинського обласного центру зайнятості провели онлайн тренінг через програму Zoom??????????????????, за участі начальника відділу еколого-освітньої роботи та рекреації національного природного парку «Прип’ять-Стохід» Віталія Веремчука?????????.

??Основна мета заходу – сприяння розвитку підприємництва у сфері послуг, популяризація та розвиток сфери туризму, а саме відпочинкового туризму.????

??Кожен житель сільської місцевості не раз з посмішкою спостерігав, як захоплюються життям в селі городяни. Їх розчулює і вражає жива корова, виводок курчат, колодязь з журавлем, аромат свіжих помідорів з грядки, можливість спати в дерев’яному будинку на печі. В нашому регіоні це ще й неповторні, багаті на рибу річки та озера, з хорошими пляжами та надзвичайно різноманітним рослинним і тваринним світом. ??Крім того саме в сільській місцевості найбільше збереглись звичаї, обряди, давні місцеві засоби ведення господарства, неповторна сільська архітектура і побут, гостинність місцевих жителів. Сукупність цих факторів створює сприятливі умови для розвитку на території нашого регіону такого виду туризму як сільський зелений туризм (green rural tourism).

Нині спостерігається інтенсивний масовий розвиток цього явища. Одне із визначень: сільський зелений туризм – це форма відпочинку в приватних господарствах сільської місцевості з використанням майна та трудових ресурсів особистого селянського, підсобного або фермерського господарства, природно-рекреаційних особливостей місцевості, культурної, історичної та етнографічної спадщини регіону.

Віталій Веремчук відмітив, що можна виділити два основні види сільського зеленого туризму – агротуризм та екологічний туризм.

Агротуризм – це відпочинковий вид туризму, зосереджений на сільських територіях, який передбачає використання сільського (фермерського) господарства з метою рекреації, освіти чи активного залучення до традиційних форм господарювання.

??Учасникам тренінгу розповіли про дві форми агротуризму:

???? винаймання помешкання з обслуговуванням безпосередньо в межах господарства;

???? розміщення на нічліг з самообслуговуванням на землях, що належать до господарства, наприклад, у кемпінгах чи наметах.

В агротуризмі індивідуальне господарство становить одночасно і нічліжну базу і головний інтерес туриста.

Функціонування у нас на Любешівщині національного парку «Прип’ять-Стохід» значно прискорює і сприяє розвитку сільського зеленого туризму. Тут залишилось чимало чудових, незайманих куточків, де можна доторкнутися до первинної краси землі. Цей край чарує своїми безкраїми лісами, прекрасними озерами та болотами, надзвичайно цікавим та різноманітним рослинним та тваринним світом. Проте найбільш мальовничі краєвиди, які приваблюють туристів та гостей нашого краю, спостерігаються вздовж річок Прип'ять та Стохід.

На території парку створено низку туристичних продуктів: 4 туристичні маршрути та 2 екологічні стежки, проходять масові заходи: «Поліська регата» та «Українська косовиця». Власне одним із завдань парку і є сталий розвиток туризму та зокрема екотуризму в регіоні. Працівниками парку створено базу даних власників сільських зелених агросадиб Любешівщини, де відвідувачі парку можуть поселятися у даних агрооселях зателефонувавши безпосередньо власнику садиби.

??Взагалі наш час вимагає від шукачів роботи бути надзвичайно мобільними, винахідливими та швидко пристосовуватися до умов, що постійно змінюються. Якщо не вдається знайти роботу в якості найманого працівника, то можна спробувати розпочати власну підприємницьку діяльність. Однією з послуг служби зайнятості для сприяння швидкого працевлаштування та зайнятості є допомога у започаткуванні власної справи шляхом надання безробітним одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

Цією послугою центру зайнятості користуються безробітні з активною життєвою позицією, які мають схильності та потенціал для ведення підприємництва.

??Саме такі пошукачі роботи ????взяли участь у сьогоднішньому тренінгу. В ході розмови учасники спробували усвідомити власні бажання та систематизувати їх у конкретні цілі, визначити реальні шляхи досягнення мрій, та зробили висновок про доцільність розвиватись в тих напрямках діяльності, які є пріоритетними для місцевого ринку. Сподіваємося, що запропонована сьогодні учасникам тренінгу бізнес-ідея змотивує їх до створення власної справи.????

??????Якщо вам потрібна допомога у виборі бізнес-ідеї, навчанні основам підприємництва та бізнес-планування, професійній орієнтації ????звертайтесь до Любешівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості????, вул. Незалежності, 36 або за номером тел. 0505370465??



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь