A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ЛЮБЕШІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА ВИСЛОВИЛА РІШУЧИЙ ПРОТЕСТ ПРОТИ ПІДВИЩЕННЯ ТАРИФІВ НА ЕНЕРГОНОСІЇ

Дата: 18.01.2021 13:33
Кількість переглядів: 3674

Фото без опису

Сьогодні, 18 січня 2021 року, під час засідання сесії селищної ради депутати проголосували та підтримали одноголосно проєкт рішення «Про звернення Депутатів Любешівської селищної ради Камінь-Каширського району Волинської області до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо недопущення підвищення тарифів для населення».

Вищезазначеним зверненням депутати селищної ради висловили рішучий протест проти зростання ціни на природний газ, електроенергію, підвищення тарифів за розподіл (доставку) природного газу для газорозподільних компаній та просили Президента України, Кабінет Міністрів України, Верховну  Раду України ввести мораторій на підвищення комунальних тарифів до кінця року.

ЗВЕРНЕННЯ

Депутатів Любешівської селищної ради Камінь-Каширського району Волинської області до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо недопущення підвищення тарифів для населення

Ми, депутати Любешівської селищної ради Камінь-Каширського району Волинської області, глибоко обурені ситуацією щодо чергового необґрунтованого підвищення цін на енергоносії для населення. В умовах тривалого карантину внаслідок коронавірусної інфекції, введення обтяжуючих нормативних актів для малого та середнього бізнесу, зростання рівня безробіття, падіння економічних показників в усіх сферах життєдіяльності українців, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг,  підготувала «різдвяний подарунок» для населення, піднявши тарифи на житлово-комунальні послуги. В січневих платіжках українці вкотре побачать реальну «турботу та підтримку» від найвищих керманичів держави, тому ми  депутати, які представляють громаду у якій проживає понад 30 тисяч жителів, не можемо стояти осторонь гострих проблем, які хвилюють мешканців нашого краю.

На сьогодні Українська держава володіє достатнім потенціалом щодо повного забезпечення себе газом власного видобутку. Разом із тим, третій місяць поспіль в Україні зростають ціни на газ, і при таких підходах вони зростатимуть і надалі. Ситуація, що склалася в енергетичній сфері держави, вже спровокувала соціальний вибух, який призвів до масового перекриття доріг та інших акцій протесту, які при невжитті дієвих заходів будуть наростати.

Підняття тарифів – не той шлях, яким мав би йти український уряд. Для початку необхідно ліквідувати корумпованість, непрозорість та неефективність у енергетичній галузі України та провести дієві реформи.

В період боротьби з пандемією коронавірусу, центральні органи влади  в першу чергу повинні дбати про своїх громадян, підтримати бізнес, відновити економічну стабільність, віру і надію співвітчизників.

На підставі вищевикладеного, враховуючи широкий суспільний резонанс, що призводить до зростання соціальної напруги, Любешівська селищна рада висловлює рішучий протест проти зростання ціни на природний газ, електроенергію, підвищення тарифів за розподіл (доставку) природного газу для газорозподільних компаній та просить Президента України, Кабінет Міністрів України, Верховну  Раду України ввести мораторій на підвищення комунальних тарифів до кінця року.

Переконані, спільними зусиллями забезпечимо прозорість та ефективність енергетичної галузі України.

Окрім того, на сьогоднішній  сесії, обранці підтримали звернення депутатів Волинської обласної ради до Президента України, Прем’єр-міністра України щодо вжиття належних  заходів боротьби з пандемією COVID-19 та її наслідками.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь