A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

У ГІРКАХ ВІДКРИЛИ ДОВГООЧІКУВАНУ ШКОЛУ

Дата: 18.12.2020 16:02
Кількість переглядів: 1536

Фото без опису

Сьогодні, 18 грудня 2020 року, у Любешівській громаді  відбулася важлива подія -  офіційне відкриття закладу загальної середньої освіти «Гірківський ліцей». Майже десять років чекали на нову школу жиелі села Гірок.

Ще в далекому 2011 році, за сприяння нашого земляка Адама Мартинюка, був закладений перший камінь на будівництво нової школи та зроблено фундамент.  Потім на деякий час настало затишшя. Згодом, поетапно все відновилося: завдяки позиції Володимира Петровича Гунчика, який в минулому  був керманичем області, залучено кошти  Державного фонду регіонального розвитку, за підтримки народного депутата Ірини Констанкевич  - залучено кошти  соцеконому, окрім того,  фінансувалося будівництво ще й  з селищного бюджету.  А у 2020 році  школа була включена в Програму Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Не залишились осторонь і гірківчани. Аби мати нову школу, місцеві жителі відмовилися від власних земельних ділянок, допомагали коштами та особисто брали участь у будівництві.

Привітали шкільну родину народний депутат України Ірина Констанкевич, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад та голова райдержадміністрації Юлія Подерня-Масюк.  З нагоди важливої події місцевих жителів привітав й очільник громади Олег Кух, та подякував усім, хто долучився  до реалізіції цього об’єкта.

Зі словами подяки та привітаннями з нагоди відкриття школи до учасників заходу звернулися Віталій та Наталія Солохи, які народили та виховали 14 дітей. Нині в школі навчається шестеро іхніх діток. 

Зазначений навчальний заклад розрахований на 150 учнівських місць.  Загальна  вартість будівництва становить майже 47 млн грн, значна частина коштів з яких – державний бюджет. Отож, завдяки  державі, місцевій владі та жителям Гірок мрія про нову школу стала реальністю.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь