A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

У ЛЮБЕШІВСЬКІЙ ОТГ ОБГОВОРИЛИ ШЛЯХИ ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

Дата: 19.11.2020 11:48
Кількість переглядів: 866

Торгівля людьми – злочинний бізнес, сучасна форма рабства, що грубо порушує права людини. На сьогодні ця проблема стала надзвичайно актуальною для нашої держави. Боротьба з торгівлею людьми є одним із пріоритетних напрямків діяльності Уряду України у сфері захисту прав людини.

 

З огляду на це в Любешівській ОТГ відбулася зустріч у форматі відкритого діалогу з головою правління ГО «Волинські перспективи» Ніною Пахом’юк. Захід відбувся в рамках реалізації проєкту «Впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в умовах децентралізації», за фінансової підтримки Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні.

У заході взяли участь заступники директорів з виховної роботи, соціальні педагоги та окремі працівники селищної ради. Організатор – методичний кабінет при Управлінні гуманітарної політики селищної ради.

Учасники ознайомились з чинним законодавством України в цьому напрямку. Основна увага була приділена алгоритму дій у випадку виявлення постраждалих, а також проведено інформаційні, превентивні заходи щодо попередження злочину «торгівля людьми». Разом з тим  проводилось поширення поліграфічної та аудіо-, відео продукції.

Якщо Ви або Ваші знайомі вирішили поїхати за кордон, пам'ятайте наступні рекомендації:

1. Ніколи нікому у жодному разі не віддавайте свої ідентифікаційні документи крім офіційних службовців! Завжди отримуйте та сплачуйте за свій закордонний паспорт, візи та проїзні документи самі. Це врятує Вас від боргової кабали та стане на перешкоді торгівцям людьми використати Ваші документи для вчинення інших злочинів.

2. Обов'язково візьміть із собою копію внутрішнього та закордонного паспортів. В разі необхідності ці копії можуть спростити процедуру отримання документів на повернення в Україну.

3. З метою працевлаштування за кордоном необхідно укласти трудовий договір зрозумілою для вас мовою. Такий договір оформляють у двох примірниках, один з яких залишається у Вас.

4. Залиште своїм родичам та друзям декілька копій наступних документів: внутрішнього паспорту України, закордонного паспорту, візи, контракту, свідоцтва про народження, проїзних документів та фотографії. До того ж, повідомте їм телефонні номери свого роботодавця, своїх друзів за кордоном, консульства (посольства) України та місця потенційного проживання.

5. Якщо за кордоном Ви потрапили у важку ситуацію, зверніться по допомогу до посольства або консульства України в країні перебування або зателефонуйте до Міністерства закордонних справ України.

 

 

 

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь