Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ПРЕЗЕНТУВАЛИ НАУКОВИЙ ЗБІРНИК ПРО ЛЮБЕШІВСЬКИЙ КРАЙ

Дата: 18.09.2020 16:05
Кількість переглядів: 4378

Фото без опису

Сьогодні, 18 вересня 2020 року, у день 536-ї річниці, селищний голова Олег Кух очолив Любешівську делегацію, яка  взяла участь у 69-й Всеукраїнській  науковій історико-краєзнавчій конференції «Минуле і сучасне Волині та Полісся. Любешів і Любешівщина в історії України і Волині». Конференція відбулася у Луцьку за участю науковців, членів Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, представників облдержадміністрації та Державного архіву Волинської області.

Ключовим фактором конференції стала презентація наукового збірника «Минуле і сучасне Волині та Полісся. Любешів і Любешівщина в історії України і Волині», куди поряд з краєзнавцями, істориками України увійшли доробки і наших земляків.

«Дуже важливо розуміти цінність історичної спадщини. Ми маємо цінувати, берегти і примножувати нашу історію.  Сьогодні, так би мовити, пошуки і «кодування» своєї ідентичності є досить непростим завданням. А тому любешівці, і я особисто, можемо пишатися тим, що любешівщина має своїх краєзнавців, які досліджують історію нашого краю, зберігають її, доносять до сучасників. Я дякую усім нашим краєзнавцям, а в їхній особі усім тим, хто долучився до вивчення та дослідження минувшини нашого краю» -  зазначив очільник Любешівської громади Олег Кух.

Окрім того, він наголосив, що науковий збірник, презентація якого сьогодні відбувається, дозволить почерпнути як для наших сучасників, так і майбутнього покоління, багато корисного і цінного.

- Нехай ця історична праця об’єднає всіх, кому дорогий Любешівський край, хто цікавиться історією Полісся та Волині, - побажав Олег Іванович, завершуючи  свій виступ.

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь