A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

У СЕЛИЩНІЙ РАДІ ВИПЛАЧУВАТИМУТЬ ГРОШОВУ ВИНАГОРОДУ ЗА ВИЯВЛЕННЯ ПАЛІЇВ

Дата: 08.09.2020 16:21
Кількість переглядів: 3816

Щороку в нашій громаді повторюється одна і та ж сама проблема: в теплу пору року  окремі жителі вдаються до  спалювання сухої трави, листя, сміття, тощо. Палії завдають шкоди не тільки навколишньому середовищу та приносять  збитки громаді, але і наражають  на  небезпеку інших людей. Адже при згорянні рослинних залишків у повітря вивільняється дим, до  складу якого входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. В тліючому без доступу кисню листі виділяється бензопірен, що здатен викликати у людини ракові захворювання. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найотруйніших для людини речовин.

А тому, зважаючи на негативні наслідки, минулої сесії депутати підтримали рішення Любешівської селищної ради від 20.08.2020 №2-45/3 та затвердили  Положення про призначення та виплату грошової винагороди за активну участь у діяльності громади з вирішення проблем у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Положенням передбачено:

 - склад Комісії з визначення кандидатів на одержання грошової винагороди за активну участь у діяльності громади з вирішення проблем у сфері охорони навколишнього природного середовища.

- порядок надання фінансування виплати грошової винагороди за активну участь у діяльності громади з вирішення проблем у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Нагороду виплачуватимуть для осіб, які виявили та попередили вчинення підпалів сухої трави чи лісових масивів, засмічення території, спалювання побутового сміття та належним чином зафіксували чи передали компетентному органу інформацію про порушника та вчинюване ним правопорушення, внаслідок чого порушника притягнуто до встановленої законом відповідальності.

Відтак, вся надія на покращення ситуації – у руках самих жителів. Як тих, які повідомлятимуть про підпали, або ж засмічення території, так і тих, які нарешті відмовляться від цього виду «господарювання». Цивілізовані альтернативи, зрештою, існують – це  компостування листя та трави.

 

 



Коментарі:

Анонім
2020-11-05 13:41:33

А может сельский совет тогда организует сезонныц вывоз листьев и веток,чтобы их не палили в своих даорах...Почему у нас государство все время как карающий орган выступает??? Почему не сделать так чтобы люди не палили листья ?

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь