A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ГЕРОЇ, ЯКІ ВІДДАЛИ СВОЄ ЖИТТЯ, ЗАХИЩАЮЧИ УКРАЇНУ

Дата: 14.07.2020 09:53
Кількість переглядів: 878

Сьогодні, 14 липня,  Любешівщина вшановує пам’ять загиблих воїнів у зоні АТО – Юрія Трохимука та Романа Корця, які загинули 14 липня  з різницею в один рік: Юрій  - у 2014, а Роман – 2015 року.

Селищний голова Олег Кух, його заступник Ольга Кух  поклали квіти на могилах Героїв, які віддали своє життя, захищаючи Україну.

У 2014 році під час переміщення в колоні пострілом ПТРК в районі села Черемшану Луганської області загинув Юрій Трохимук – уродженець села Залаззя, молодший сержант, заступник командира взводу-командир відділення 51-ої окремої механізованої бригади. Строкову службу проходив у Борисполі, в артилерійських військах. У 2008 році повернувся з армії. Був призваний в першій хвилі мобілізації спочатку на Рівненський полігон, а пізніше – на Широкий Лан Миколаївської області. В селі, де народився воїн, центральна вулиця Радянська перейменована на вулицю Юрія Трохимука.
          А у 2015 році під час виконання робіт з фортифікаційного обладнання у районі місті Золоте на Луганщині, за 4 дні до демобілізації загинув уродженець села Люб’язь Роман Корець. Він був мобілізований до Збройних сил України (703-й інженерний полк) 9 серпня 2014 року та призначений заступником командира військової частини із озброєння. Брав участь у виконанні завдань інженерного забезпечення на території Донецької та Луганської областей.
Похований на кладовищі рідного села Люб’язь. Також у селі вулиця Першотравнева перейменована на вулицю Романа Корця. А у школах, де навчались Герої, встановленні пам’ятні дошки.
          Обоє Героїв указом Президента України «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджені орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

 

 

 

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь