A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ЛЮБЕШІВСЬКИЙ РИНОК - ТОРГІВЛЯ ПО СУБОТАХ ТИМЧАСОВО ЗАБОРОНЕНА

Дата: 27.05.2020 16:39
Кількість переглядів: 3286

Фото без опису

Декілька днів назад розпочав роботу КП «Любешівський селищний ринок». Підставою для відкриття слугували ухвалені  зміни до постанови КМУ №211.

Робота будь-яких ринків під час пандемії регламентується чіткими санітарними нормами та  санітарно-епідемічними заходами безпеки. Виконання цих правил контролюється Держпродспоживслужбою та Національною поліцією.

За час роботи Любешівського ринку фахівці зазначених служб виявили недоліки і  рекомендували директору їх усунути та посилити заходи безпеки.

Однак, як показали подальші перевірки, забезпечити ці вимоги в повній мірі виявилось неможливим. Серед порушень мали місце: відсутність у продавців засобів індивідуального захисту, більша частина покупців були без захисних масок, в окремих продавців були відсутні антисептики та дезінфекційні засоби для прибирання, не витримана дистанція для покупців та інше.

 А тому районне управління Держпродспоживслужби запропонувало селищній раді не відновлювати роботу Любешівського ринку через неможливість забезпечити дотримання вимог, передбачених постановами КМУ №14 від 27.04.2020 р., № 17 від 09.05.2020 р.

Зважаючи на загрозу закриття ринку, Любешівський селищний голова Олег Кух зустрівся з контролюючими органами району аби прийняти найбільш оптимальне рішення щодо подальшої роботи селищного ринку, а відтак і для місцевих підприємців, які проводять там торгівельну діяльність.

З тим, що умови відкриття ринків, особливо продовольчої групи товарів,  які запровадив Кабмін, є досить жорсткими, і не кожен ринок спроможний  їх виконати в повній мірі, погоджуються як селищна рада, так і контролюючі органи, однак, незважаючи ні на що, протиепідемічні вимоги мають бути дотримані, а люди по максимуму убезпечені.

За словами начальника Любешівського районного управління Держпродспоживслужби Анатолія Парчука, кожна перевірка має і буде відбуватися, як того вимагає  чинне законодавство, за допомогою  відеофіксації – нагрудних відеорєєстраторів. А отже, такі методи впливу, як попередження, прохання, застереження – автоматично відпадають.

За результатами зустрічі керівництва селищної ради та контролюючих органів, дійшли висновку, що роботу ринку можна продовжити, не порушуючи норми вимог  профілактичних заходів протидії  COVID-19 , лише у випадку заборони торгівлі харчовими продуктами.

Разом з тим, з метою недопущення поширення епідемії коронавірусу в районі, було прийнято рішення виконавчого комітету селищної ради від 26 травня 2020 року №1, яким торгівля на Любешівському ринку по суботах заборонена. Це дасть можливість обмежити пересування та перебування на ринку людей з інших районів чи навіть областей, де спостерігається набагато більший показник інфікування, ніж у нас.

Любешівська селищна рада звертається до місцевих підприємців  та жителів громади поставитися з розумінням до таких дій та в подальшому дотримуватися усіх правил і профілактичних заходів з протидії поширення коронавірусної хвороби.

 

 

 

 


Коментарі:

олександр
2020-05-28 13:28:32

Дайте, будь ласка, таку відповідь. Щодо постанови від 11 березня 2020 р. N 211 (пункт 3) дозволена діяльность з ремонту комп'ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку. Я не займаюсь торгівельною діяльністю, а обслуговуванням населення. Оскільки постанова кабміну має вищу юридичну силу, чи можу я вести свою діяльність на ринку по суботах попри рішення селищної ради. Дякую.

Відповідь адміністратора:

Не можете, оскільки Любешівський ринок тимчасово не проводить свою діяльність по суботах. Він є закритим для всіх об'єктів, що знаходяться на його території.

2020-06-02 16:08:33

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь