A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

У ЛЮБЕШІВСЬКІЙ ОТГ ЧЕРЕЗ КОРОНОВІРУС СКЛИКАЛИ ПОЗАЧЕРГОВУ СЕСІЮ

Дата: 17.03.2020 18:40
Кількість переглядів: 3211

Фото без опису

 

 

 

Сьогодні, 17 березня 2020 року, скликано позачергове засідання тридцять восьмої сесії селищної ради. На порядку денному розглянули питання «Про тимчасове зупинення роботи об’єктів загального користування, розташованих на території Любешівської селищної ради, з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19».

 

Участь у сесії взяли 19 депутатів селищної ради.

За підсумками позачергового  засідання депутати одноголосно підтримали вищезазначене рішення, яким передбачено:

 

 1. З 17 березня 2020 року до закінчення карантину тимчасово зупинити роботу таких об’єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування, розташованих на території Любешівської селищної ради:

- музеїв, бібліотек та інших культурних і розважальних закладів;

- спортивних, тренажерних залів, спортивних майданчиків та стадіонів;

- усіх закладів торгівлі, крім продуктових, аптек та закладів торгівлі товарами побутової хімії;

- торговельно-розважальних центрів, та нічних клубів;

- ринків, ярмарків та інших місць масової торгівлі;

- ресторанів, закладів громадського харчування (крім роботи з доставки їжі), барів, клубів, кафе, дискотек, пабів в тому числі закладів харчування на автозаправних станціях;

- закладів побутового обслуговування, а саме салонів краси, саун та лазень, косметологічних кабінетів, кабінетів масажів, перукарень, салонів та інше;

- приватних стоматологічних кабінетів;

2. Встановити для усіх підприємств, установ, закладів, що здійснюють торгівлю та обслуговування населення максимально допустиму одночасно кількість відвідувачів з розрахунку 15 кв.м на одного відвідувача.

3. Рекомендувати закриття підприємств, установ, організацій розташованих на території селищної ради, а у разі неможливості їх закриття через безперервний виробничий цикл, дозволити їх роботу під особисту відповідальність керівника.

4. Продовжити призупинення навчання у закладах загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти, та заняття у спортивних школах, секціях, гуртках, курсах, тощо та рекомендувати призупинити навчання керівнику закладу професійної (професійно-технічної) освіти усіх форм власності.

5. Власникам торгівельних закладів, банків, поштових відділень та інших закладів забезпечити за допомогою розмітки в касовій зоні, та у разі необхідності на вході, між людьми в черзі відстань 1,5 метри, а також встановлення дезінфекторів для обробки продуктових корзин і візків. Видавати кожному відвідувачу одноразові рукавички, у разі неможливості забезпечити дезинфікатори на вході, здійснювати регулярне прибирання та дезинфікацію приміщень.

6. КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» (Ланевич Н.А.) :

- змістити акценти роботи сімейних лікарів, педіатрів по прийому громадян з ознаками респіраторних захворювань з поліклінік до відвідування  їх вдома та комунікацію через засоби зв’язку (телефони).

- зобов’язати додатково закупити експрес-тести на коронавірус COVID 19, засоби індивідуального захисту, дезінфікуючі засоби, захисні костюми, кисневі концентратори;

7. Попередити керівників закладів, установ, організацій незалежно від форми власності та підпорядкування, а також інших суб'єктів підприємницької діяльності про персональну відповідальність за невиконання цього рішення згідно з чинним законодавством України.

 

Разом з тим, були прийняті рішення «Про внесення змін до Програми створення і використання місцевого матеріального резерву для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій на 2018-2020 рік» та «Про внесення змін до рішення селищної ради від 24.12.2019 № 2-35/3 «Про бюджет об’єднаної територіальної громади на 2020 рік», якими передбачено виділення коштів в сумі 100 тисяч гривень на закупівлю необхідних медикаментів та дезинфікуючих засобів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь