A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

СЕЛИЩНИЙ ГОЛОВА ОЛЕГ КУХ ВІДСТОЮЄ ІНТЕРЕСИ ГРОМАДИ У ПИТАННЯХ РЕМОНТУ ТА УТРИМАННЯ АВТОМОБІЛЬНИХ ДОРІГ

Дата: 12.03.2020 16:17
Кількість переглядів: 1365

Фото без опису

Сьогодні, 12 березня 2020 року, Любешівський селищний голова Олег Кух взяв участь у роботі 29-ї сесії Волинської обласної ради сьомого скликання.

На порядку денному – 40 питань соціально-економічного та культурного розвитку Волинського краю.

Напередодні Любешівською селищною радою підготовлено листи до Волинської обласної ради та Волинської обласної державної адміністрації по питанню розподілу коштів  субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення капітальних ремонтів вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах.

Відповідно до затвердженого  переліку об’єктів, фінансування яких у 2020 році здійснюватиметься за рахунок вищезазначеної субвенції, Любешівському району передбачено 1000,0 тис.грн.

Як очільник громади Олег Кух вважає такий розподіл дискримінаційним, позаяк для деяких районів області, які по кількості населення та територіально менші за Любешівський район, передбачено у рази більше фінансування.

Більше того, ще минулого року Любешівською селищною радою спільно з керівництвом та спеціалістами департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства облдержадміністрації неодноразово погоджувались та уточнювались пропозиції щодо будівництва, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення та доріг комунальної власності.

В результаті ці пропозиції були прописані у рішенні Волинської обласної ради від 17 грудня 2019 року № 27/12,  в якому сторонами було узгоджено пріоритетність і черговість ремонту обласних та районних  доріг  загального  користування місцевого значення.

 Проте, як виявилося, в обласному розпорядженні від 19 лютого 2020 року № 85 зазначене рішення не було враховано.

А тому селищний голова просить пояснити принцип розподілу коштів  вищевказаної субвенції і   перерозподілити за прозорими та зрозумілими усім критеріями, наприклад: за протяжністю доріг місцевого значення або чисельністю населення. Адже протяжність доріг загального користування обласного та районного значення на території Любешівського району становить 330,7 км, а протяжність комунальних доріг, що перебувають лише на балансі Любешівської селищної ради,становить 261 км, причому стан дорожнього покриття  далеко не найкращий, а подекуди – катастрофічно аварійний.

Разом з тим, Любешівська селищна рада просить внести зміни у вищезазначене обласне розпорядження,  врахувавши інтереси Любешівської громади і передбачити кошти на капітальний ремонт обласної автодороги загального користування місцевого значення  «О 030427 Видерта - Ворокомле - Залаззя - Бихів - /Т-03-08/»  протяжністю 5,5 км, та завершення  розпочатих ремонтів в минулому році автодоріг  «О 030958 /О030957/ - Судче - кордон республіки Білорусь» та автодороги  «О 030957 Любешів – Лобна».

Зазначену проблему також викладено у запиті депутата обласної ради Миколи Бущука,  який озвучено на сесії облради.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь