A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ЗВЕРНЕННЯ СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ ОЛЕГА КУХА З НАГОДИ НОВОГО 2020 РОКУ

Дата: 31.12.2019 10:46
Кількість переглядів: 912

Фото без опису

Шановні жителі Любешівщини, друзі!

    Прийміть найщиріші вітання з Новим 2020 роком!
Ось і відходить у минуле 2019 рік. Він був досить складним, але ті амбітні плани, які ми поставили як пріоритетні, нам, в переважній більшості,  вдалося реалізувати. Впевнений, що саме така динаміка розвитку дає нам підстави сподіватись і планувати подальший розвиток нашої громади.

Насичений подіями і здобутками, 2019-й став роком розбудови нашої громади.  Цей рік був для кожного з нас досить непростим, але поряд з тим, нам вдалось вирішити багато масштабних завдань і водночас поставити нові.

Найперше цей рік відзначився тим, що було проведено ряд ремонтно-будівельних робіт автомобільних доріг: капітальний ремонт частини дороги загального користування Цир-Лахвичі-Люб’язь, завершення капітального ремонту дороги загального користування до села Деревок,  капітальний ремонт вулиць Льва Толстого та частини вулиці Вишнева і провулка Сонячний в Любешові. Виконано роботи з поточного середнього ремонту на дорозі загального користування місцевого значення Любешів-Зарудче. 

2019 рік запам’ятається жителям громади, як рік капітальних ремонтів, реконструкції та будівництва соціально важливих об’єктів нашої громади – це  Будинок культури в Любешові; капітальний ремонт тротуарів по вулицях Незалежності, Свободи,  Брестській; покрівлі та утеплення фасадів приміщення майстерні Залізницького ліцею; вулично-дорожня  мережа в селищі Любешів; у селі Гірки активізували будівельні  роботи з реконструкції  школи з добудовою класних кімнат, їдальні і спортзалу; будівництво та ремонт санітарних кімнат у селах Підкормілля, Залізниця, Лобна; капітальний ремонт покрівлі Будинку культури в Залізниці, ремонт пішохідного моста через річку Стохід.

У Любешові запрацювала система  відеонагляду, по дитячих садочках в тому числі, це дало можливість підвищити попередження та розкриття  злочинів, забезпечити громадську  безпеку на території Любешівської селищної  ради.  

Без перебільшення можна сказати, що 2019 рік був роком розвитку сімейної медицини - будівництво амбулаторій загальної практики сімейної медицини в Бірках і Седлищах; початок реконструкції ФАПів під амбулаторії  у Залізниці, Судчі та завершення – в Цирі.  Разом з тим, в центрі первинної медико-санітарної допомоги Любешівської селищної ради відкрито клінічну лабораторію, яка облаштована згідно вимог МОЗ і створені всі умови, щоб ефективно та якісно працювати, є сучасне обладнання. Автомобільний парк   КНП «Центру ПМСД  Любешівської селищної ради» поповнився п’ятьма новими автомобілями. Наша «первинка» в цьому році отримала найвищу оцінку на  відповідність стандартам акредитації.

Ще однією корисною справою у нашій громаді стало впровадження «соціального таксі» для перевезення людей у візках. Завдяки новому транспорту люди з обмеженими можливостями можуть відвідати державні та комунальні установи, лікарні тощо.

У поточному році відновили функціонування вуличного освітлення на  Брестській та по  Р-14. Додатково реалізували ще 7 проєктів з реконструкції вуличного освітлення у Підкорміллі, Любешові, Залаззі, Великому Курені, Угриничах та Лахвичах.

Окрім цього, затвердили ключовий документ нашої громади -  Стратегію розвитку Любешівської селищної ради на 2018 – 2025 роки, відповідно до якого і плануємо роботу.

Нарешті зрушилося питання щодо відновлення в’їзної брами Любешова, доопрацьовано  робочий проєкт, який тепер має назву «Музеєфікація пам’ятки архітектури національного значення «В’їзна брама садиби» в смт Любешів Волинської області», наразі чекаємо погодження документації у Міністерстві культури України.

Важливим було й те, що у 2019 році ми продовжили  роботу над Бюджетом  участі - були відібрані проєктні пропозиції, подані жителями громади, які будуть профінансовані за рахунок коштів селищної ради. Громада повірила у реалізацію власних ініціатив, позаяк торік був лише 1 проєкт, то в цьому році – 15.

У році, що минає, завдяки реалізації деяких виграних проєктів, ми посилили співпрацю на міжнародному рівні: нашу громаду обрано у якості партнера проекту українсько-німецького співробітництва GIZ «Енергоефективність у громадах II», розпочали роботу над проектом «Покращення якості послуг у сфері управління відходами на муніципальному рівні», налагодили співпрацю з поляками в галузі освіти, безпеки та транскордонного співробітництва.

Новий рік – це певний рубіж, коли ми підбиваємо підсумки минулого року і ставимо цілі на наступний. З впевненістю можу сказати, що ми й надалі продовжимо капітальні ремонти вулиць, працюватимемо над  реалізацією проєктів по вуличному освітленню, продовжимо ремонти комунальних доріг та доріг загального користування.

Величезне прагнення змінити життя громади на краще та зроблені добрі й корисні справи вселяють оптимізм і стверджують – в новий рік наша Любешівська громада увійде сильнішою. А сила наша, передусім, у стабільності та єдності, де перемагає державна мудрість і людське взаєморозуміння.

  З усією впевненістю можу сказати, що всі здобутки Любешівщини – результат нашої спільної повсякденної праці, шановні земляки. Це – осмислена, системна та напружена робота, професіоналізм, відповідальність кожного працівника селищної ради, кожного платника податків та кожного жителя громади. Маю надію, що любов до нашого спільного дому, прагнення зробити його кращим буде і надалі слугувати головним пріоритетом на майбутнє.

Нехай наступний, 2020 рік, буде стабільним та успішним, доля завжди буде прихильною до вас і ваших родин, а цілюще Господнє благословення обдаровує щастям і усілякими земними радощами.

 

З Новим роком!

 

З повагою

Любешівський селищний голова       Олег Кух



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь