A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

РЕМОНТНІ РОБОТИ ДОРІГ ДО СІЛ БЕРЕЗНА ВОЛЯ ТА ЗАЛІЗНИЦЯ ПОТРЕБУЮТЬ ДОДАТКОВОГО ФІНАНСУВАННЯ

Дата: 04.11.2019 12:39
Кількість переглядів: 1088

Серед головних проблем, які має чи не кожна громада – це незадовільний стан доріг. Дорожня галузь має свої інструменти фінансування та управління. Територією Любешівської ОТГ проходять не тільки комунальні, а й дороги загального користування.

Джерело фінансування доріг залежить від того, в чиєму управлінні знаходиться така дорога: або у віданні органу державного управління автомобільними дорогами загального користування, або у комунальній власності місцевого самоврядування.

На сьогодні у селищній серед пріоритетних питань - проведення дорожніх ремонтних робіт, в тому числі й на дорогах О 030958 /О030957/ - Судче - кордон республіки Білорусь та О 030957 Любешів – Лобна. Обидві дороги є дорогами загального користування обласного значення і відповідно фінансуються з державного або обласного бюджету. Зазначені дороги були включені в обласні Плани робіт з поточного дрібного ремонту доріг загального користування на 2019 рік.

Цього року був проведений тендер із державних закупівель на виконання ремонтних робіт по зазначених об’єктах: замовник - департамент регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Волинської облдержадміністрації, переможець - ТзОВ «ПБС» із м. Івано-Франківськ. В результаті чого 27 серпня 2019 року між Департаментом та переможцем тендеру - ТзОВ "ПБС" було укладено відповідний договір, яким передбачається здійснити ремонт дорожнього одягу та покриття 11 728 м2 на суму 2 390 379,86 грн.

Оскільки роботи тривалий час не розпочиналися, очільник громади Олег Кух провів робочі зустрічі з представниками відповідних обласних служб. Разом з тим, Любешівська селищна рада, в межах своєї компетенції, направила листи у відповідні інстанції та до депутата Верховної Ради України Ірини Констанкевич з проханням посприяти у вирішенні проблеми, що склалася, адже наближається зимовий період і є значна загроза невиконання ремонтно-дорожніх робіт по селищній раді.

 В результаті чого ТзОВ «ПБС» уклало договір супідряду на проведення частини робіт із ТзОВ «Унідор Сервіс» (м.Луцьк), розпочалися ремонтні роботи на дорозі 0030957 Любешів-Лобна, які наразі ще не завершені.

Департамент регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Волинської облдержадміністрації вніс пропозицію для Любешівської селищної ради аби остання погодила перенесення всіх робіт на один об’єкт – дорогу 0030957 Любешів-Лобна, підтвердивши свою згоду офіційним листом. Свою пропозицію у Департаменті пояснюють тим, що огляд зазначених доріг проводився ще навесні 2019 року, наразі стан дорожнього полотна значно погіршився, а це, в свою чергу, потребує додаткового фінансування.

На таку пропозицію в селищній раді категорично не погоджуються, адже обидва об’єкти, як в напрямку Залізниці, так і до Березної Волі, потребують невідкладного ремонту і є важливими для громади. А тому до департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Волинської облдержадміністрації було направлено офіційного листа (22.10.2019 № 2609/04-03/2-19) про необхідність додаткового фінансування та  проведення ремонтних робіт на двох об’єктах. Відповідь очікується.

Окрім того, Любешівською селищною радою до вищезазначеної установи направлено лист-вимогу щодо проведення ремонтних робіт по відновленню зруйнованого білощебеневого дорожнього одягу на дорозі між селами Бихів та Залаззя.

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь