A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

У ЛЮБЕШІВСЬКІЙ ОТГ ДОМОВИЛИСЬ ПРО СПІВПРАЦЮ З ПОЛЯКАМИ

Дата: 18.07.2019 12:58
Кількість переглядів: 1248

17 липня 2019 року Любешівський селищний голова Олег Кух зустрівся з делегацією представників міста Єльч-Лясковіце Олавського повіту Нижньосілезького воєводства. Також серед учасників зустрічі були директор Судченського ліцею Валерій Панасюк, голова Любешівського відділення Товариства Польської культури на Волині ім.Єви Фелінської Валентина Шоломицька, працівники селищної ради та кореспондент Тамара Урядова.

Головною  метою візиту представників Республіки Польща була співпраця в галузі освіти.

 Ініціатором зустрічі виступила директор  школи міста Єльч-Лясковіце Агата Скєрська, яка до того ж очолює польську суспільно-виховну організації «Стрілець». Члени цієї організації, та й сама директор, неодноразово бували на Любешівщині, тут польські активісти впорядковували місця поховань осіб польської національності.

В ході візиту обговорили питання щодо можливості учнівського обміну між навчальними закладами Любешівської громади та  школою міста Єльч-Лясковіце. Під час обговорення низки питань, пані Агата зауважила, що в освітньому напрямку, насамперед, хотіла б співпрацювати саме з  директором Судченського ліцею. Такому рішенню слугували давня співпраця та знайомство з Валерієм Сергійовичем в минулому. В свою чергу директор Судченського ліцею Валерій Панасюк  висловив готовність до співпраці та запросив польських гостей  відвідати навчальний заклад.

Окрім того, представники польської сторони зазначили, що Любешівщина їх зацікавила тим, що тут є місцеві  пам’ятки  історії, спільні і для Польщі, і для Любешова,  діє відділення Товариства Польської культури та недільна школа з вивчення польської мови. Разом з тим, гості подякували селищній раді за допомогу у впорядкуванні «польського кладовища» та  належний  догляд за ним.

Завершуючи зустріч, сторони домовилися про подальшу співпрацю та обмінялись контактами. Очільник громади Олег Кух подякував за візит і запевнив у подальшій підтримці та розвитку співпраці.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь