A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

КОРОТКО ПРО ГОЛОВНЕ: у галузі житлово-комунального господарства та інфраструктури Любешівської селищної ради за І півріччя 2019 року

Дата: 16.07.2019 16:59
Кількість переглядів: 894

Фото без опису

Одним із пріоритетних завдань селищної ради є покращення інфраструктури на території об’єднаної територіальної громади.

Нині на території Любешівської селищної ради перебуває 261 км комунальних доріг, більше 190 км з яких мають ґрунтове покриття.

На утримання вулично-дорожньої мережі в зимовий період використано 295,0 тис.грн.

Протягом 2019 року проведено грейдерування з підсипкою ґрунтових та білощебеневих вулиць та доріг комунальної власності в сільських населених пунктах громади. Використано більше 676,6 тис. грн.

Здійснено поточний ремонт із влаштуванням білощебеневого покриття по 0,5 км вул. Забріддя в с.Ветли, 0,4 км. по вул.Лесі Українки у с.Зарудче, 0,4 км по вул. Рівненській в с.Залізниця, 0,12 км. пров. 30-ччя Перемоги в смт.Любешів на суму майже 635 тис.грн.

Виготовлено проектно-кошторисні документації на капітальний ремонт тротуарів по вул. Незалежності, Брестській, Свободи, капітальний ремонт провулка Сонячний в смт Любешів.

По програмі благоустрою населених  пунктів  Управлінням  капітального  будівництва та житлово-комунального  господарства   використано   502,3 тис.грн, в тому числі:

  • на утримання вулично-дорожньої мережі – 155,3 тис.грн;
  • утримання вуличного освітлення – 208,0тис.грн,;
  • утримання зон масового відпочинку, парків, скверів та майданчиків – 73,7 тис.грн;
  • регулювання чисельності безпритульних тварин – 10,8 тис.грн;
  • утримання кладовищ, пам’яток культурної та історичної спадщини – 25,5 тис.грн.

В поточному році на кладовищах сіл Зарудче, Бірки, Деревок, Судче встановлено ручні колонки для подачі технічної води.

На впорядкування сміттєзвалищ в населених пунктах селищної ради з початку року використано більше 165,0 тис.грн.

На території селищної ради запроваджується схема роздільного збирання твердих побутових відходів. 

Централізований збір побутових відходів здійснюється наразі лише в смт. Любешів.  Любешівську селищну раду відібрано за результатами заявки на участь у Ініціативі «Покращення якості послуг в сфері управління відходами на муніципальному рівні в ОТГ» На сьогодні завершується розробка плану дій з поводженням твердих побутових відходів на території селищної ради.

Вуличне освітлення функціонує у 22 населених пунктах Любешівської селищної ради.  Загальна протяжність мереж вуличного освітлення становить 58,2 км. Проводиться розширення мереж вуличного освітлення, у тому числі і в неосвітлених населених пунктах. У поточному році проведено поточні ремонти вуличного освітлення по вул. Брестській, Січових Стрільців, Грушевського, Лесі Українки в смт Любешів.

За рахунок коштів Світового банку та місцевих бюджетів в поточному році продовжують реалізовуватись проекти по реконструкції ФАПів в селах Цир, Судче та Залізниця під амбулаторії загальної практики сімейної медицини. За рахунок коштів державного бюджету в с.Бірки розпочато нове будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини та проходить тендерну процедуру такий же проект в с.Седлище.

Селищною радою закуплено мотопомпу та 10 пожежних рукавів на суму 34,0 тис.грн. Придбано паливно-мастильних матеріалів на суму 35,754 тис. грн. Проходять ремонти в пожежних депо сіл Судче та Бірки, за 1 півріччя поточного року використано 10,0 тис.грн. За рахунок спонсорських коштів проведено поточний ремонт пожежного депо в с. Седлище.

 

Центр безпеки громадян Любешівської селищної ради з початку року проводив гасіння пожеж в житлових та  господарських спорудах в селах Седлище, Бірки, Залізниця, Судче. А також були задіяні при гасінні торфових загорань та загорань в природніх екосистемах по Залаззівському, Судченському старостинських округах.

Окрім того проведено ремонтні роботи на вул. Пушкіна – на суму  55 тис.грн. У старостинських округах проведено упорядкування пам’ятників, та інших об’єктів благоустрою  (фарбування, укладання бруківки, ремонт огорожі, встановлення колонок на кладовищах) - на суму 67,3 тис.грн.

Впорядкували сміттєзвалища, які знаходяться на території ОТГ – на суму більше 165 тис.грн.

(на фото: пам’ятник загиблим односельчанам в роки Другої світової війни с. Судче)


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь