A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ЛЮБЕШІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА НАСТОЮЄ НА ПЕРЕДАЧІ ЗЕМЕЛЬ У ВЛАСНІСТЬ ОТГ

Дата: 08.07.2019 18:06
Кількість переглядів: 1068

Фото без опису

Такі питання, як передача земельних ділянок сільськогосподарського та іншого призначення за межами населених пунктів у власність нашої громади,  можливість самостійно вирішувати долю земель, які розташовані на території нашої громади, були та залишається на сьогодні одними з найбільш актуальних.

- Головне – це мати  право управляти  своїми землями, без цього складно говорити про розвиток нашої громади та інвестиції у її територію – переконаний селищний голова Олег Кух. А тому очільник громади виступив ініціатором звернення щодо виконання розпорядження КМУ про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад. В результаті, на сесії Любешівської селищної ради було прийнято відповідне рішення.

У документі йдеться про звернення депутатів Любешівської селищної ради до Кабінету Міністрів України, Головного управління Держгеокадастру у Волинській області щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаної територіальної громади.

 (Текст додається)

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Любешівської селищної ради до Кабінету Міністрів України, Головного управління Держгеокадастру у Волинській області щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаної територіальної громади

 

         Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 31січня 2018 року № 60-р «Питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад» доручено Державній службі з питань геодезії, картографії та кадастру шляхом інвентаризації сформувати земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності і передати їх у комунальну власність об’єднаних територіальних громад.

         Відповідно до меморандуму про співпрацю при здійсненні заходів щодо передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад між Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області та Любешівською селищною радою, прийнятих рішень селищної ради «Про звернення до Головного управління Держгеокадастру у Волинській області щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення в комунальну власність Любешівської селищної ради» від 23 березня № 2-5/81, від 25  червня № 2-11/80 та від 25 липня 2018 року № 2-13/68, Головному управлінню Держгеокадастру надіслані клопотання  щодо передачі сформованих земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 6425 гектарів в комунальну власність Любешівської ОТГ від 2 квітня № 494/04-04/2-18, від 4 липня № 1094/04-04/2-18 та від 31 липня № 1218/04-04/2-18, на які селищна рада одержала відповідь від Головного управління Держгеокадастру вих. №18-3-0.3-5443/2-18 від 7 серпня 2018 року, що спеціалістами відділу здійснюється аналіз на предмет накладення на інші земельні ділянки, встановлення відомостей про обтяження речових прав на земельні ділянки та відомостей про обмеження у використанні земельних ділянок; вих. №18-3-0.3-5997/2-18, від 3 вересня 2018 року, що порядок передачі земель з державної у комунальну власність визначено статтею 117 Земельного КодексуУкраїни. Передача земельних ділянок здійснюється за рішеннями відповідних органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування, які здійснюють розпорядження землями відповідно до повноважень, визначених Земельним Кодексом.

Згідно плану – графіку передачі земельних ділянок державної власності об’єднаним територіальним громадам, затвердженого Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру термін передачі земель для Любешівської територіальної громади – березень 2018 року. Після березня 2018 року пройшло рік і 2 місяці. І на відміну від минулорічного, навіть, конкретні терміни передачі земель сільськогосподарського призначення з державної до комунальної власності ОТГ не визначено.

Через зволікання Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 31.01.2018 року № 60-р. об’єднана територіальна громада не може набути права комунальної власності на 6425 гектарів проінвентаризованих за кошти платників податків земель.

Просимо вжити заходів для пришвидшення процесу передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність Любешівської об’єднаної територіальної громади.

Про результати розгляду просимо повідомити.

Прийнято на сесії Любешівської селищної ради  27 червня 2019 року.

 

Селищний голова                                                                          О. КУХ

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь