A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

БАГАТОКВАРТИРНІ БУДИНКИ БІЛЬШЕ НЕ ПЕРЕБУВАЮТЬ НА БАЛАНСІ КП «ЛЮБЕШІВ-КОМФОРТ-СЕРВІС» - час подумати про ефективне управління.

Дата: 05.07.2019 14:57
Кількість переглядів: 1699

Фото без опису

Ще у 1992 році був прийнятий Закон України «Про приватизацію державного житлового фонду», який дозволив безоплатну приватизацію квартир у державному житловому фонді на користь громадян України.

На жаль, багато жителів ще й досі не знають про те, що мешкаючи у багатоквартирному будинку, вони є відповідальними  за його утримання.

Адже у власність громадянам разом із квартирами автоматично передалися допоміжні приміщення будинку, його технічне обладнання, елементи зовнішнього благоустрою, тобто власники квартир у багатоквартирному будинку стали  співвласниками спільного майна.

Відповідно до чинного законодавства України «Про місцеве самоврядування в Україні», ЦКУ, ЗУ «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку», ЗУ «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», постанови КМУ№301 «Про затвердження Порядку списання з балансу багатоквартирних будинків», враховуючи рішення постійної комісії з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження та транспорту,  селищна рада прийняла рішення «Про погодження Актів про списання багатоквартирних будинків з балансу Любешівського комунального підприємства «Любешів-Комфорт-Сервіс»», яке одноголосно підтримали депутати селищної ради. В результаті чого 27 червня 2019 року багатоквартирні будинки Любешова списали з балансу КП «Любешів-Комфорт-Сервіс». Однак, більше 10 квартир і далі лишатимуться на балансі комунального підприємства у зв’язку з тим, що окремі  жильці не скористалися правом приватизації житла.

Отже, будинки списані. А тепер  жителі  мають визначитися, яку форму управління цими будинками їм обрати: створити ОСББ, обрати управителя (управляюче підприємство) або взяти будинок на самообслуговування.

Селищний голова Олег Кух зазначив, що на сьогодні є  механізм співфінансування будь-яких робіт капітального характеру багатоквартирних будинків, проте  для цього потрібно обрати форму управління - ОСББ.

Як показує досвід минулого року, ідея створення ОСББ цілком себе оправдовує і дає можливість поліпшити умови проживання у багатоквартирному будинку. Такою можливістю  скористалися жильці будинку №7 ( вул. Свободи, смт Любешів), створивши у 2018 році перше ОСББ «Любаш», що  дало можливість провести ремонт аварійної покрівлі.

В селищній раді діє Програма сприяння діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення по Любешівській селищній раді на 2018-2020 роки. На умовах співфінансування (24,6 тис.грн – частка ОСББ, 73,9 тис.грн - кошти місцевого бюджету) було проведено ремонт аварійної покрівлі  будинку  №7 на суму 98,5 тис.грн.

Любешівська  селищна  рада буде і надалі здійснювати підтримку діяльності ОСББ на території Любешівської ОТГ та закликає жителів багатоквартирних будинків об'єднуватись.

Увага! Мешканці багатоквартирних будинків, які ще не приватизували житло, але мають намір це зробити, можуть звернутися до Любешівської селищної ради:   каб. 410 (4-й поверх), вул. Незалежності, 53,  тел.: 3 0072.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь