A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

Роз’яснення управління соціального захисту населення райдержадміністрації щодо виплати щомісячної грошової допомоги у зв’язку з обмеженим споживанням продуктів місцевого виробництва та особистого підсобного господарства

Дата: 26.03.2019 15:01
Кількість переглядів: 1748

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації щодо виплати щомісячної грошової допомоги у звязку з обмеженим споживанням продуктів місцевого виробництва та особистого підсобного господарства розяснює, що статтю 37 Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» виключено на підставі Закону України №79-VІІІ від 28.12.2014 року «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України».

Підпункт 7 пункту 4 розділу І Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» 28 грудня 2014року№ 76-VIII визнано таким, що не відповідає Конституції України (є неконституційним) згідно з Рішенням Конституційного Суду № 6-р/2018 від 17.07.2018 року.

Тобто, неконституційним визнано не положення Закону України «Про статус  і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», що безпосередньо регулював компенсаційні виплати, а статті Закону «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України». 

Пунктом 26 Розділу VI. Прикінцеві та перехідні положення Бюджетного кодексу України встановлено, що норми і положення статті 37 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (Відомості Верховної Ради України, 1992 р., № 13, ст. 178); застосовуються у порядку та розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України, виходячи з наявних фінансових ресурсів державного і місцевого бюджетів.

Постанови, що регулювали розміри, порядок нарахування та виплати компенсації, особам, які є постраждалими внаслідок Чорнобильської катастрофи, є скасованими.

Таким чином, в управління відсутня передбачена законодавством України можливість для здійснення нарахування та виплати відповідної компенсації.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь