A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

СЕЛИЩНИЙ ГОЛОВА ОЛЕГ КУХ: Відстоюватиму інтереси громади та можливість збереження Любешівського району

Дата: 27.02.2019 15:52
Кількість переглядів: 1418

Фото без опису

Всі ми чітко розуміємо, що створення ОТГ, це лише один з етапів реформи, який має завершитися до кінця 2020 року, невдовзі вся територія Волині буде вкрита об`єднаними територіальними громадами.  А тому постає питання про реформування субрегіонального рівня адміністративно-територіального устрою, який стане наступним важливим кроком подальшої децентралізації.

Нещодавно селищний голова Олег Кух брав участь у засіданні Круглого столу щодо реформування субрегіонального рівня адміністративно-територіального устрою, де були присутні радники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

«Сьогодні вже ведеться обговорення проекту Закону України «Про зміну меж районів Волинської області". Під час недавнього засідання якраз і вирішувалися питання, коли і як будуть сформовані нові райони на Волині, навіщо їх змінювати, які органи державної влади залишаться в районі та інше. Відповідно до проекту адміністративно-територіального устрою, на території Волині є три чітко виокремлені потенційні районні центри: м. Луцьк, м. Ковель і м. Володимир-Волинський. Наразі активно обговорюється можливість формування ще одного району області - на базі Любешівського, Камінь-Каширського та Маневицького районів. Вважаю, що  поділ районів має формуватися з урахуванням уже створених спроможних об'єднаних громад. Любешівська громада сьогодні в області є найбільшою -  15 старостинських округів, 37 населених пунктів, майже 30 тисяч населення, а тому наш район має право претендувати на утворенння  Любешівського району з потенційним центром у смт Любешів» - переконаний очільник громади Олег Кух.

З огляду на це, у селищній раді підготували звернення депутатів Любешівської селищної ради до Народного депутата України Констанкевич Ірини Мирославівни, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, голови Волинської обласної державної адміністрації Савченка Олександра Ілліча  щодо формування субрегіонального рівня Волинської області. Зазначене звернення сьогодні, 27.02.2019 року під час засідання чергової 24 сесії селищної ради, депутати підтримали одноголосно.

 

 

 


Коментарі:

Гость
2019-10-25 14:28:54

У Ваш Любешів навіть поїзд не ходить

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь