Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

АФГАНІСТАН - І ПАМ’ЯТЬ СЕРЦЯ, І ВІЧНИЙ СМУТОК

Дата: 15.02.2019 16:28
Кількість переглядів: 4505

Фото без опису

 

Афганістан - твоя війна це сльози, 

братів, сестер і ледь живих батьків, 

жахлива спека і страшні морози, 

навіки в пам'яті відважних юнаків.

 

З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі.

Сьогодні, 15 лютого – у День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану, на Любешівщині вшанували колишніх воїнів-афганців та всіх, хто брав участь у  бойових діях на території інших держав.

«Цей одвічний біль – Афганістан» - під такою назвою відбувся урочистий захід, організований працівниками Будинку культури селищної ради, з нагоди  30-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану.           

Любешівщина має свій рахунок у сумній статистиці Афганської війни. 147 наших земляків пройшли через страшне горнило Афгану, шестеро з них живими додому не повернулися:

Григорук Валентин із Седлищ, Круковець Василь із Люб’зя, Лопухович Олександр із Зарудча, Шумик Сергій із Любешова, Пасик Олександр та Білокуров Ігор із Великої Глуші.

До присутніх у залі звернулися голова Любешівської районної державної адміністрації Сергій Фесик та заступник селищного голови Ольга Кух, які зазначили, що активна життєва позиція, вірність військовій присязі воїнів-інтернаціоналістів заслуговують на глибоку повагу. Посадовці побажали усім, хто пройшов нелегкий бойовий шлях, міцного здоров’я, щастя й миру, успіхів та добробуту в родинах.

Проникливим болем у серці присутніх озвалися пісні у виконанні працівників Будинку культури Віталія Оласюка, який теж пройшов горнило афганської війни, та  Романа Дащенка. Окрім цього Тетяна Губарик – працівник управління гуманітарної політики селищної ради, продекламувала вірші на афганську тематику. Особливо зворушливо звучав вірш, продекламований автором Миколою Костецьким, «Безсмертна надія», який автор - житель с. Велика Глуша, присвятив Ігорю Білокурову  – своєму земляку, який зник безвісти в Афганістані у 1988 році, коли воював там у лавах радянської армії.

По завершенні учасники заходу пройшли урочистою ходою та поклали квіти до меморіальних плит загиблим воїнам-афганцям.

Цього ж дня заступник селищного голови Ольга Кух відвідала Тамару Миколаївну Шумік - маму загиблого Сергія Шуміка, і висловила співчуття за обірване юне життя та щирі слова вдячності за виховання мужнього сина.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь