A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

У ПЕРВИНЦІ ЛЮБЕШІВСЬКОЇ ОТГ ПРОЗВІТУВАЛИ ЗА ПЕРШИЙ РІК ДІЯЛЬНОСТІ

Дата: 09.02.2019 01:21
Кількість переглядів: 1298

8 лютого селищний голова Олег Кух взяв участь у підсумковій нараді з питань діяльності ЦПМСД Любешівської селищної ради. Головний лікар Наталія Ланевич та окремі медпрацівники прозвітували за діяльність медустанови протягом 2018 року.

  Центр первинної медико-санітарної допомоги Любешівського району в травні минулого року, один із перших в області, було реорганізовано у комунальне некомерційне підприємство  ,,Центр первинної медико-санітарної допомоги Любешівської селищної ради».

До складу ЦПМСД увійшли всі лікувальні заклади, які знаходяться на території району (37- знаходяться на території населених пунктів, що ввійшли до складу  ОТГ, 8- які не ввійшли до складу ОТГ). Наразі ЦПМСД обслуговує 36162  жителів району.

І хоча у новому статусі Центр діє лише один рік, але роботи зроблено дуже багато.

У своєму звіті Наталія Анатоліївна зазначила про стан здоров’я та показники  захворюваності населення району, профілактичну роботу, яка проводилась за звітний період.

Зокрема наголосили й на тих змінах, які відбулися завдяки реорганізації закладу.

Найперше, зміцнилася матеріально-технічна  база підприємства, що покращує  якість надання медичної допомоги жителям району.

Кожне робоче місце лікаря комп’ютеризоване. Всі АЗПСМ підключені до інтернету, встановлено медичну інформаційну систему. Лікарі розпочали роботу  по впровадженню електронної карточки пацієнта.

Розпочались ремонтні роботи приміщення лабораторії Любешівської АЗПСМ, проводиться дооснащення кабінетів лікарів відповідно встановлених вимог  наказу МОЗ.  Наш район має найвищі показники із заключення  декларацій із сімейними лікарями - (88 %).

В рамках реалізації Субпроекту Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинськійобласті» отримали медичні приналежності:   апарати, небулайзери, таблиці для перевірки гостроти зору, сумки-укладки лікаря,  ваги електронні дитячі, офтальмоскопи, тонометри, пульсоксиметри, ростоміри, медичні кушетки, пеленальні та маніпуляційні столики та інше.

На сьогоднішній день Любешівську АЗПСМ включено до переліку 9 АЗПСМ Волинської області, які планується дооснастити за субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам.

За рахунок коштів Світового банку та місцевих бюджетів  в поточному році розпочато реалізацію проектів  по  реконструкції ФАПів в селах Цир, Судче та Залізниця під амбулаторії загальної практики сімейної медицини.  В даний час по даних проектах завершено проведення відкритих торгів, визначено переможці. Початок будівельних робіт плануються з 2019 року.

Протягом 2018 року покращилось централізоване постачання необхідними вакцинами для проведення імунізації населення,  в першу чергу дитячого. Відповідно до цього, відмітилось значне покращення роботи медичних працівників ЦПМСД, спрямованої на проведення імунопрофілактики.

Окрім того, планується закупити автомобілі на Судченську, Залізницьку АЗПСМ за кошти Світового банку, Ветлівській АЗПСМ за субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам. Заплановано  придбати в Любешівську АЗПСМ автомобіль Рено Дастер. Також у  2019 році планується будівництво або реконструкція 5-ти нових амбулаторій.

За рахунок коштів державного бюджету збудують нові амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селах Бірки та Седлище. По новій амбулаторії в с.Бірки кошторисна вартість будівництва становить  більше 7 млн. грн. Частка співфінансування з місцевого бюджету 10 %.  Замовником будівництва виступає Департамент регіонального розвитку та ЖКГ Волинської  ОДА, яким  проведено відкриті торги та визначено переможця. По новому будівництву  АЗПСМ в с.Седлище  виготовлено ПКД та передано на експертизу. В кожну з них буде придбано новий автомобіль ( два з яких уже на торгах), найближчим часом у планах – закупівля обладнання для дооснащення кабінетів лікарів.     

Наразі закладом подано заявку на участь  в інвестиційному проекті «Стратегічне планування первинної медичної допомоги на рівні громади».



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь